Bîrcă: Marcel Romanescu să nu mai viseze prostii

Marcel Romanescu este dorit în PSD, dar criticat de pesedişti pentru activitatea lui la primărie. Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a spus că Romanescu are două viteze, încet şi foarte încet. Supărarea exprimată de Bîrcă într-un interviu la Radio Infinit vine ca urmare a faptului că Romanescu a spus că PNL ar putea câştiga majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj, dacă liberalii vor da judeţului un loc eligibil la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Reporter: Marcel Romanescu spune că poate câştiga şi Consiliul Judeţean în 2020, dacă Gorjul va avea candidat la europarlamentare pe lista PNL.

Ion Bîrcă: Marcel Romanescu să nu mai viseze prostii din acestea. PNL, unde este dumnealui, este un PDL care a tăiat pensii, a tăiat salarii, care a pus TVA 24%, care şi-a bătut joc de toţi românii şi cred că niciun român nu uită ce a păţit pe vremea fostului preşedinte Băsescu. Vorbim de justiţie şi vedem ce a putut să facă omenaşul ăsta cu DNA-ul, dosare la comandă. Vedeţi cu incompatibilităţile noastre, ale primarilor. Suntem peste două mii de primari în România incompatibili, deşi ei ne-au obligat să facem societăţile de salubrizare şi să fim în consiliile de administraţie. Credeţi că se uită treaba asta?

Rep.: Nu vă faceţi griji legate de majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj în 2020?

I.B.: Nu ne facem griji, pentru că programul de guvernare cu care Partidul Social Democrat a câştigat alegerile, şi cu care românii au fost de acord, se pune în practică. Salariile s-au mărit, la pensii s-a pus. Conducătorii judeţului pe care îi avem, Cosmin Popescu la Consiliul Judeţean, Ciprian Florescu - prefect, deputatul Weber şi toţi parlamentarii pe care îi avem sunt alături de gorjeni. De ce să nu câştigăm, de ce să nu ni se dea votul iarăşi?

Rep.: Ce îi reproşaţi primarului din Târgu Jiu?

I.B.: Marcel Romanescu, dacă ar fi acum cu picioarele pe pământ, sportul gorjean nu ar duce lipsă de bani. Să pună mâna să dea bani la echipa de fotbal. Şi sunt mai multe lucruri, nu aş vrea să le spun pe toate, cu ce trebuie el să facă. El ştie ce trebuie să facă un primar, dar merge cu două viteze, încet şi foarte încet.

Rep.: Credeţi că Romanescu nu va lua al doilea mandat?

I.B.: Primăria oraşului Târgu Jiu va fi câştigată de Partidul Social Democrat, pentru că Marcel Romanescu nu ar fi un om rău, dar până la ora asta nu a confirmat. Nu cred că îi este locul acolo. La catedră da, nota 10. La primărie, mai uşor.

Vizualizări: 722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: