Roşca nu se mai bazează pe FNME: Caut să mă reprezint individual!

Liderul Sindicatului Liber Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, a declarat la Radio Infinit că va încerca să facă o „abordare individuală“ a conducerii Complexului Energetic Oltenia, pentru a rezolva problemele salariaţilor. Nici nu ar fi greu, deoarece Roşca este şi sindicalist, şi reprezentantul companiei într-o firmă la care CEO este acţionar majoritar, Minprest. Sindicalistul a spus că totul depinde de o discuţie pe care conducerea FNME o va avea cu administraţia şi că dacă rezultatul va fi negativ se gândeşte să părăsească federaţia.

Reporter: Care mai este situaţia la Federaţia Naţională Mine Energie? Aţi dat conducerii un ultimatum.

Nelu Roşca: Am să aştept să văd ce va ieşi din discuţia sindicatelor, a conducerii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), cu partea de administraţie şi în funcţie de asta am să-mi consult şi eu forurile decizionale şi am să iau hotărâri în sensul acesta, pentru că nu putem să stăm deoparte sau să nu avem un punct de vedere.

Rep.: Ce hotărâre aţi putea lua?

N.R.: Nu aş putea să iau o măsură drastică. În schimb aş putea să fac, individual, o abordare cu conducerea societăţii în vederea soluţionării acestor probleme cu care noi ne confruntăm, noi ca organizaţii sindicale, ca şi salariaţi. Am să merg să caut să mă reprezint individual.

Rep.: Ce însemnă asta, abordare individuală, să ieşiţi din FNME?

N.R.: Nu ştiu, nu mă pot pronunţa în sensul acesta, dar am să caut să am abordări individuale cu conducerea CEO pentru că eu am acordat credit să mă reprezinţi şi să porţi nişte discuţii şi dumneata nu mă reprezinţi. Nu este normal să-mi caut soluţii pe alte mijloace şi pe alte căi ca să rezolv problemele membrilor de sindicat?

Rep.: Dacă dvs. aveţi de gând să vă rezolvaţi problemele individual însemnă că părăsiţi federaţia?

N.R.: O să am o abordare individuală pentru că nu pot să stau să aştept la infinit şi să fie de la săptămână la săptămână numai promisiuni, că facem aşa, că facem aşa, şi la un moment dat punerea în practică a lucrurilor nu se întâmplă. Ne ţine pe loc şi nu este benefic nimănui.

Rep.: Luaţi serios în calul poziţionarea în afara FNME?

N.R.: Nu mă pronunţ până nu am o consultare în forurile mele de conducere. Vreau să am consultări cu forurile mele decizionale şi în urma acestor întâlniri şi dezbateri ne putem pronunţa fără nicio problemă. Dar încă o dată, am o săptămână de concediu şi vreau să mi-o petrec liniştit, perioada în care cred eu că cei din FNME au timpul necesar să rezolve aceste probleme.

Rep.: Dacă nu rezolvă?

N.R.: Vom vedea atunci.

REACŢIE

Liderul Ion Ruşeţ nu crede că Nelu Roşca va părăsi federaţia. În acelaşi timp confirmă faptul că au fost mai mulţi lideri au cerut Biroului Executiv al FNME să plece. Singura problemă este că toate aceste declaraţii sunt în presă, iar când este vreo şedinţă la care ar putea ridica problema, toţi tac mâlc.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: