Roșca: Peste 90% cred că va fi rediscutat planul de restructurare

Sindicalistul Nelu Roșca este aproape sigur că planul de restructurare aprobat pentru Complexul Energetic Oltenia va fi rediscutat în contextul în care Europa caută să reducă tot mai mult din dependența de gazul rusesc. „90% cred că va fi reanalizat și rediscutat acest plan”, a spus liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța.

“Deciziile europenilor sunt de a renunța la gazul rusesc și eu nu cred că un stat european își permite să piardă independența energetică. Indiferent de negociatorii care au fost și au participat la aceste lucruri. Mai toate statele europene caută variante să nu depindă energetic de alții. Ministerul Energiei nu poate să vorbească decât prin persoane fizice și acestea nu sunt bătute în cuie de la Adam și Eva și până în prezent. Mai apar modificări. Există anumite poziții din partea oamenilor politici”, a declarat Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța.  

Este și motivul pentru care Nelu Roșca este aproape sigur că planul aprobat deja de Comisia Europeană va fi reanalizat. El a adăugat că producătorul din Gorj nu ar trebui să închidă capacitățile așa cum este notat în programul de restructurare.

„Eu cred în procent de peste 90% că va fi reanalizat și rediscutat acest plan. Nu e vorba să fiu optimist, sunt cu picioarele pe pământ și mai toată lumea ar trebui să se uite ce se întâmplă în jurul nostru. Mai întâi, să apară alternativele și apoi să vedem ce capacități putem reduce. Din punctul meu de vedere, ar trebui închise doar capacitățile care își epuizează rezervele. Aici mă refer la partea de cariere miniere de unde se extrage lignitul. Iar grupurile să rămână în funcțiune cât pot să funcționeze și cât îndeplinesc condițiile de mediu și nu numai”, a mai punctat Roșca, într-un interviu la Radio Infinit.

Și Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia, a comentat această posibilitate:“În dezbaterile care au existat la Bruxelles, n-am observat o poziție oficială a sindicatelor privind acest plan atunci când era în curs de aprobare. Domnul Roșca, probabil are informații pe linia sindicală. Eu nu am aceste informații. Planul a fost publicat. Nu mă pot pronunța pe această temă. Se pot întâmpla multe. E posibil să asistăm la o rediscutare a acestui plan”.

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: