Rușeț, reproș pentru liderii sindicali care cer amânarea planului de restructurare

Tot mai mulți lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia susțin că este obligatorie amânarea aplicării planului de restructurare, în noul context energetic.

“Este obligatorie amânarea aplicării acestui plan”, a spus președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, la un post de televiziune, asta după ce și Nelu Roșca, liderul sindical de la Roșiuța, a exprimat o astfel de poziție.

Ion Rușeț, fost lider sindical, acum consilier al Directoratului, se întreabă de ce sindicatele nu au avut poziții oficiale cu privire la acest plan de restructurare în timpul elaborării și aprobării lui, nu după. “Eu în dezbaterile de la Bruxelles nu am observat sau cel puțin nu am eu informațiile despre o poziție oficială a organizațiilor sindicale privind acest plan atunci când era în aprobare”, a spus Rușeț la Radio Infinit.

Potrivit planului de restructurare, CE Oltenia va păstra doar trei grupuri pe cărbune din 12 și va construi în patru ani două grupuri pe gaze și opt parcuri fotovoltaice. Mai mult, va rămâne cu o treime din numărul actual de angajați.

Vizualizări: 1,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: