Roşca pierde teren! Sindicat nou la cariera Roşiuţa

Un nou sindicat va fi înfiinţat până la finele lunii noiembrie la cariera Roşiuţa. Se va numi Sindicatul Dreptatea, iar iniţiatorul acestuia este inginerul cefelist al unităţii miniere, Bebe Tulbă. Acesta vrea să creeze un sindicat majoritar care să lupte pentru drepturile salariaţilor, nemulţumit fiind de modul în care a reprezentat Nelu Roşca interesele minerilor din această carieră.

Bebe Tulbă spune că a început deja procedurile pentru înfiinţarea acestui nou sindicat. Acesta a criticat modul în care a manageriat Nelu Roşca problemele salariaţilor de la cariera Roşiuţa. "Domnul Roşca nu mai reprezintă pe nimeni, are alte probleme. Nu s-a ocupat vreodată de soarta oamenilor, l-au interesat doar banii pe care i-a luat, nu a justificat la nimeni, sunt atâţia bani ai oamenilor pe care i-a folosit în interese proprii. N-a făcut nimic în perioada aceasta şi încercăm să facem altceva. Fac alt sindicat. Constituirea o fac zilele acestea, o să vorbesc cu oamenii, sunt nişte paşi de făcut. Vreau să mă pregătesc bine să nu am probleme la tribunal. O să încerc iniţial cu 50 de oameni, la tribunal ne trebuie 15. Actele sunt făcute, statutul", a declarat Bebe Tulbă.     

Tulbă a spus că sindicatul se va afilia ulterior la o federaţie, dar încă nu a stabilit în care. Tinde către Federaţia "Univers", dar spune că decizia va fi a oamenilor. "În principiu vrem să devenim majoritari ca să mergem noi la negocieri, pentru că Roşca negociază pe la poarta CEO. Eu zic că FNME şi-a am terminat combustibilul momentan, dar asta depinde şi de oameni. Pentru că Roşca a fost într-o parte, a trecut în partea cealaltă, n-a avut treabă cu oamenii, n-a întrebat pe nimeni. Mă voi consulta cu oamenii şi vedem către ce federaţie ne îndreptăm. Vrem să schimbăm ce se întâmplă aici la Roşiuţa, pentru că la noi a fost numai o teroare şi în perioada dinainte, ameninţări. Roşca e în situaţia în care nu mai are pe cine să ameninţe pentru că până acum el punea şefii de sectoare, promitea funcţii, pentru că el ajunsese marele...Nu e de vină el, cine i-a dat avântul ăsta", a mai spus Bebe Tulbă.

Nelu Roşca este liderul sindicatului îi care reprezintă cei peste 1000 de angajaţi CE Oltenia de la cariera Roşiuţa. Acesta nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la acest subiect.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: