CE Oltenia şi Primăria Craiova îşi fac firmă

Complexul Energetic Oltenia şi Primăria Craiova ar putea înfiinţa o societate de termoficare, după ce Termo Craiova, firma care asigură căldura în municipiul condus de Lia Olguţa Vasilescu, a intrat în faliment. Termo Craiova are o datorie de aproape 300 de milioane de lei la CE Oltenia pentru aburul furnizat de la Termocentrala Craiova. Decizia de faliment nu este definitivă, dar sunt şanse mici să fie aprobat un plan de reorganizare, respins în primă instanţă.

Termo Craiova a intrat în faliment şi cele 300 de milioane de lei datorie la CE Oltenia ar putea fi şterse. Cu toate acestea, directorul general executiv al CE Oltenia vorbeşte despre înfiinţarea unei firme împreună cu Primăria Craiova, care să furnizeze în continuare agent termic. Mai mult, Ciurel spune că Termo Craiova este o „bombă cu efect întârziat“. „Bombă“ a fost şi Brăila pentru că s-a dovedit că doar a produs cheltuieli şi nu venituri. „A existat intenţia de a ne da Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, Paroşeni şi Deva, ne-au dat Brăila, acum o ultimă discuţie că luăm Berbeşti înapoi cu tot cu termocentrală. Nu vom lua aceste entităţi pentru că nu sunt profitabile. Că la Craiova există discuţii, dar de ce să luăm noi termoficarea? Să fie o firmă comună, un fel de Minprest, la care să nu fie complexul 100% ci cu primăria, dar nu încercăm să administrăm lucruri la care nu ne pricepem“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Şi primăriţa Craiovei, Olguţa Vasilescu, a confirmat discuţiile. „Cred că e cea mai bună soluţie pentru că putem accesa fonduri europene. Trebuie să schimbăm conductele care sunt vechi de 40 de ani“, a spus aceasta.

1.047 - milioane de lei este suma la care au ajuns creanţele CE Oltenia, calculate la 30 iunie 2015

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: