Roșca pleacă din FNME: Nu o să permit mojicii!

Războiul dintre sindicaliștii Dumitru Pîrvulescu și Nelu Roșca e departe de a fi stins. Deși dădeau semne că au îngropat securea războiului, cei doi încă nu s-au împăcat. Mai mult, Nelu Roșca amenință că va părăsi Federația Națională Mine Energie și va merge în altă parte, după ce Pîrvulescu a cerut ca acesta să nu mai participe la ședințele Comisiei Mixte administrație - sindicate din Complexul Energetic Oltenia.

Liderul Federației Naționale Mine Energie a transmis deja conducerii companiei o adresă prin care a cerut ca Nelu Roșca să fie înlocuit din Comisia Mixtă, așa că acesta din urmă nici nu a participat la ședința din această săptămână.

Roșca a anunțat deja că va pleca la altă Federație. Până atunci, Adrian Marciuc, de la Univers, va reprezenta în Comisia Mixtă și salariații din zona Roșiuța. „Am fost informat că domnul Pîrvulescu a înaintat o adresă de înlocuire a mea din Comisia Mixtă. Nu vor rămâne așa lucrurile. Eu voi lua decizia (n.r. joi) de a pleca din această Federație și de a mă îndrepta spre altă Federație după ce voi sta de vorbă cu colegii mei pentru că nu o să permit eu mojiciile domnului Pîrvulescu că vrea el să definească locul de muncă altfel, că are un interes ascuns sau de altă natură. Eu am fost ales de membrii mei de sindicat să le reprezint interesele și să nu îi mint și voi face asta în continuare fără să mint. Eu l-am împuternicit pe domnul Marciuc să negocieze și în numele salariaților mei. Ținem legătura până se va rezolva această problemă”, a explicat Nelu Roșca, liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, la Târgu Jiu TV.

Neînțelegerile dintre cei doi sindicaliști au început după ce Nelu Roșca a organizat o întâlnire cu mai mulți politicieni și autorități locale în zona Motru în care au dezbătut problemele din minerit. Chiar în acea zi, conducerea FNME i-a luat dreptul de a participa la negocierile de la CE Oltenia.

Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: