Mineri: Am ajuns să cumpărăm șuruburi din banii noștri, iar ei dau bani pe pixuri

Minerii și energeticienii s-au revoltat după ce Complexul Energetic Oltenia anunțase că va organiza licitație pentru achiziționarea de agende, pixuri și stegulețe în valoare de peste 100.000 de lei. Oamenii spun că nu este normal să se cumpere astfel de produse, în contextul în care ei nu au nici salopete pentru sezonul rece.

Angajații din cadrul CE Oltenia au ajuns la limita răbdării și încep să iasă public pentru a-și expune nemulțumirile. Salariații spun că li s-a umplut paharul atunci când au auzit de suma uriașă pe care compania energetică voia să o dea doar pentru agende și pixuri. ”Nu avem salopete, nu avem nimic și ei cheltuiesc banii pe prostii”, a spus un miner.

”Este o situație jenantă și strigătoare la cer. Ei cumpără pixuri și agende, iar noi nu avem echipamente. Sunt cârpite toate. Nici șuruburi nu ne aduc. Să cumpere echipamente de lucru, cizme. Noi stăm cu alea de vară pe noi. Compania va ajunge la faliment. Benzile sunt cârpite cu scoabe, vai de capul nostru”, a spus unul dintre angajații din producție.

Un alt miner spune că s-a ajuns în situația în care unii dintre salariați cumpără din banii lor șuruburi sau alte scule: ”Am ajuns să cumpărăm șuruburi și alte materiale pentru carieră din banii noștri. Ce cumpărăm noi nu sunt rezistente, dar asta este. Nu avem cu ce lucra. Am cumpărat și becuri din banii mei. Lucrez la Cariera Roșiuța, dar așa ceva nu se poate. Sunt datorii uriașe, riscăm insolvența. Noi nu avem materiale pentru a funcționa, dar ei cumpără pixuri”, a mai afirmat un alt miner.

Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune: ”Era ceva anormal. Este o lipsă majoră de echipamente de protecție sau piese pentru utilaje. Oamenii se tem și pentru viața lor. Sunt presați de companie să facă și alte treburi pe lângă ceea ce fac ei. Asta ne mai trebuia acum să cumpărăm pixuri și agende”.

Compania energetică a anunțat luni faptul că licitația a fost anulată.

Vizualizări: 3,946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: