Salariat al CE Oltenia, la spital cu arsuri grave

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a suferit marți un grav accident de muncă. Este vorba de un electrician în vârstă de 50 de ani, de la Cariera Roșiuța. Acesta a suferit arsuri grave și a fost transportat inițial la sputalul din Motru, apoi transferat la Craiova.

Potrivit CE Oltenia, salariatul participa la lucrarea de înlocuire a unui motor electric cu puterea de 630 kW, de la una din acționările transportorului TH 601. După ce a realizat operația, în urma efectuării probelor de funcționare, a constatat că sensul de rotație al motorului era greșit.

În urma acestei constatări, electricianul s-a deplasat în casa electrică a transportorului în vederea schimbării sensului motorului, prin inversarea a două faze în celula de alimentare a motorului.

Ajuns în casa electrică, uitând să deconecteze tensiunea, acesta a pătruns în celula de alimentare a motorului și, intrând în câmpul electric, a provocat un scurtcircuit, arcul electric produs provocându-i arsuri la antebrațele ambelor mâini.

"Electricianul era calificat și autorizat pentru executarea unor astfel de lucrări, fiind posesor al grupei IV de autorizare", a precizat CE Oltenia.

Salariatul a fost transportat inițial la Spitalul Municipal Motru, ulterior fiind redirecționat la Spitalul Judetean Clinic de Urgență Craiova, unde a rămas internat. Evoluția stării sale de sănătate este monitorizată permanent de către responsabilii cu sănătatea în muncă a salariaților din cadrul companiei, in acest moment având asigurări că se află în afara oricărui pericol.

Fiind urmat de incapacitatea temporară de muncă a victimei, conform prevederilor legale, evenimentul va fi cercetat de o comisie constituită din lucrători din cadrul CE Oltenia, dosarul de cercetare urmând a fi transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care va constata cu exactitate cauzele si imprejurarile producerii accidentului.

Vizualizări: 6,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: