Roşca: Sunt interese pentru renunţarea la masa caldă

Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber Roşiuţa, a acordat un interviu pentru Radio Infinit, în care a explicat de ce masa caldă trebuie menţinută în minerit. Roşca susţine că este vorba de muncă în condiţii grele, iar sănătatea minerilor ar fi periclitată fără o hrănire corespunzătoare.

Reporter: Credeţi că se va ajunge şi la Roşiuţa la înlocuirea mesei calde cu tichete?

Nelu Roşca: Am dus muncă de lămurire cu salariaţii, să nu dăm un drept obţinut cu sacrificii, acum mulţi ani, pe un lucru care mai devreme sau mai târziu va periclita sănătatea salariaţilor care nu ar mai beneficia de masă caldă. Probabil sunt interese în jurul tichetelor de masă şi pentru renunţarea la masa caldă, dar nu comentez, că nu e treaba mea. Angajatorul trebuie să aibă în vedere faptul că sănătatea salariaţilor se poate degrada în timp dacă nu se asigură numărul de calorii necesare. Vorbim de locuri de muncă în condiţii grele şi vătămătoare, iar lucrurile se vor vedea în timp.

Rep.: Masa va fi asigurată de alte firme decât până acum…

N.R.: Pe mine nu mă interesează cine va pregăti masa minerilor, mă interesează cantitatea, calitatea şi prospeţimea. Să fie făcută aici, la unitate, pentru a fi cele mai bune servicii de servire a mesei calde.

Rep.: Credeţi că firmele câştigătoare vor prelua salariaţii de la UACC-uri?

N.R.: Nu îmi dau cu părerea, este atributul firmelor. Probabil vor avea discuţii şi cu mine. Nu cred că această societate are interes să aducă angajaţi din afara localităţii, ca să îi pună să facă naveta. Singura mea nemulţumire este că am cerut în comisie o fundamentare a preţului, pentru a avea garanţia că se asigură cantitatea, şi nu am obţinut asta.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: