Roșia de Amaradia, amenințată de alunecările de teren

Comuna Roșia de Amaradia este din nou amenințată de alunecările de teren. După ce săptămâna trecută o bucată din drumul județean  675 C s-a surpat, acum o falie din apropierea școlii gimnaziale Ruget a blocat drumul care duce spre biserică. Istoria pare să se repete în zonă pentru că în urmă cu câțiva ani acest fenomen s-a întâmplat și la Grupul Școlar din centrul comunei și s-au primit atunci fonduri guvernamentale pentru realizarea unui zid de sprijin.

Din cauza ploilor abundente căzute în ultima perioadă în județul Gorj, terenul în zona Roșia de Amaradia a început să o ia la vale. Comuna este cunoscută pentru alunecările de teren care s-au produs aici de-a lungul timpului. Sâmbătă noaptea, o bucată de teren de lângă școala din Ruget a alunecat și a blocat drumul care duce spre biserica din sat. Autoritățile sunt acum în alertă pentru că un fenomen asemănător a pus în pericol în urmă cu câțiva ani grupul școlar din centrul comunei. „Sâmbătă noaptea terenul a alunecat din nou. Este amenințată școala de la Rugetul. Deocamdată unitatea de învățământ nu a fost afectată, dar dacă alunecările vor continua aici vor fi probleme. Avem nevoie de ajutor de la Guvern să facem un zid de sprijin, așa cum am făcut și la școala din centrul comunei Roșia de Amararia”, a precizat primarul Liviu Cotojman.

Drumul județean, păzit de jandarmi și polițiști locali

Drumul Județean 675 C care s-a surpat săptămâna trecută este păzit 24 de ore din 24 de jandarmi și de polițiști locali din comună. S-a luat această decizie pentru că siguranța participanților la trafic este pusă în pericol.  Astăzi se va stabili dacă acest tronson de drum va fi închis pentru circulația autovehiculelor. „Drumul este păzit de la 8 dimineața până la 8 seara de jandarmi, iar pe timpul nopții sunt polițiști locali. Am luat această decizie pentru că, dacă se întâlnesc două mașini în zona unde a fost drumul surpat, una ajunge în prăpastie. Betonul deasupra este, dar sub pământul a fugit. Drumul este în aer. A venit vineri o comisie de la județ și așteptăm să vedem ce măsuri se vor lua în zonă”, a mai precizat Cotojman

În zonă, localnicii se plâng de faptul că și casele sunt afectate pentru că le-au apărut crăpături în temelie.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: