Rovinărean acuzat de spălare de bani, reținut pe Litoral

Un tânăr de 25 de ani din Rovinari, județul Gorj, riscă 14 ani de închisoare pentru fapte comise în Marea Britanie. M.E.G. va fi predat autorităților britanice, unde va fi judecat pentru spălare de bani. Acesta a fost găsit de polițiști pe Litoral, după ce pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare.

Tânărul gorjean a fost mai degrabă folosit într-o acțiune de spălare de bani. Un bărbat încă neidentificat își alegea o victimă, pe care o suna și se pretindea a fi de la Departamentul de Fraudă al Băncii Barclays. Acesta își încuraja victima să transfere bani din conturile sale în alte conturi. În 2017 a păcălit pe cineva să transfere suma de 67.300 lire, din care 13.100 lire au ajuns într-un cont al rovinăreanului. Acesta a scos banii și i-a dat celui care a gândit înșelătoria, contra unui comision.

“Din investigațiile lucrătorilor de poliție din Marea Britanie a rezultat că M.E.- G., împreună cu prietenul său C., au întâlnit un bărbat într-o cafenea, care le-a cerut sa îi facă un favor și anume, să primească diverse sume de bani în contul său, apoi să îi retragă și să îi schimbe în valută, după care să îi restituie valuta persoanei rămase neidentificate. Pentru acest serviciu M.E.- G. a primit suma de 500 lire”, au relatat procurorii din Constanța, care au avut pe masă mandatul european de arestare.

La data de 20.07.2020, tânărul rovinărean a fost depistat de către lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța - Serviciul de Investigații Criminale în Stațiunea Costinești - Complexul Tineretului. (A.A.)

Vizualizări: 3,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: