Rovinărean ars într-o explozie din apartamentul lui

O puternică explozie, urmată de incendiu, a avut loc ieri după - amiază în Rovinari. Un bărbat  de 31 de ani a suferit arsuri grave pe 30 % din suprafaţa corpului, motiv pentru care a fost transferat la Spitalul de Chirurgie Plastică din Bucureşti. Din primele cercetări, un convector defect pare a fi cauza producerii exploziei. 

Explozia a avut loc în jurul orei 16, într-un apartament situat la ultimul etaj al unui bloc de lângă Liceul din Rovinari. În urma deflagraţiei, Sebastian Brună, în vârstă de 31 ani, a fost grav rănit. „Era singur acasă, ce ştiu eu e că se dusă în bucătărie şi apoi avu loc explozia. De la convector sigur se întâmplă, dar nu ştiu cum că nu am mai avut probleme până acum, nu ni s-a mai defectat“, a povestit Ioan Brună, tatăl victimei.

Explozia a fost atât de puternică încât a fost resimţită în tot cartierul. „Ajunseră geamurile şi lucrurile din casă la mine la bloc. Eram acasă când auzii bubuitura, o explozie puternică. Când am coborât, l-am văzut pe vecinul ars, avea faţa desfigurată“, a spus Petre Negomireanu, locatar al cartierului.

Pe lângă locuinţa cu pricina în urma exploziei alte trei apartamente au fost afectate. „Am intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă. Au fost distruse geamurile, uşile şi pereţii a altor trei apartamente în afară de cel unde a avut loc explozia“, a precizat  Aurelian Negrea, şef echipă intervenţie ISU Gorj. 

 „Tânărul va supravieţui“

Victima a fost transferată la un spital din capitală. Potrivit medicilor de la Târgu Jiu, bărbatul are şanse mari să scape cu viaţă. „Victima a suferit arsuri de gradul II, III şi IV pe 30% din suprafaţa corpului, va fi transferată la spitalul de Chirurgie Plastică din Bucureşti, va supravieţui“, a precizat Liliana Crăciun, medic UPU Târgu Jiu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: