Au furat role de la Jilţ şi au ajuns după gratii

Doi tineri de 19 şi 21 de ani din Mătăsari au ajuns pe mâna poliţiei după ce aceştia au furat au 15 role transportoare din incinta carierei Jilţ. Evenimentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Cei doi au fost ieri prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă. Pentru comiterea infracţiunii de furt calificat tinerii riscă pedeapsa de până la 15 ani de închisoare.

Cei doi tineri din Mătăsari au sustras de la cariera Jilţ 15 role transportoare, pe care le-au pus în portbagajul unei maşini, cu care unul dintre cei doi a încercat să fugă. Ghinionul acestora a fost că în zonă se afla o patrulă a poliţiei comunale din Mătăsari, care a descoperit bunurile furate. Şoferul autoturismului a recunoscut imediat de unde provin rolele şi mai mult, le-a dat poliţiştilor şi numele complicelui său. Valoarea celor 15 role furate se ridică la suma de 4.500 de lei.  “Întrebat despre provenienţa rolelor, şoferul autoturismului, un tânăr de 21 de ani, a recunoscut că acestea au fost sustrase împreună cu o altă persoană, din Cariera Jilţ. La scurt timp, poliţiştii l-au depistat pe raza localităţii şi pe cel de-al doilea suspect, de 19 ani, din comuna Mătăsari, judeţul Gorj. Suspecţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Ulterior, având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au dispus reţinerea celor doi suspecţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi introducerea lor în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J”, susţine Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Cei doi au fost ieri prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă pentru care legea prevede o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Rolele transportoare au fost restituite carierei Jilţ.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: