Rovinari: Zilieri la firma primăriei. Plătiţi cu 82 lei/zi!

Cetăţenii oraşului Rovinari care se confruntă cu probleme financiare au acum posibilitatea să-şi crească veniturile. Administraţia locală le oferă ocazia să lucreze ca zilieri, iar în schimb primesc 82 de lei pentru fiecare zi lucrată.

Primăria Rovinari vine astfel în sprijinul persoanelor cu probleme sociale. Cetăţenii care vor să muncească pot lucra ca zilieri în cadrul Servicii Publice Locale Rovinari S.R.L., firmă a Consiliului Local. Rovinărenii beneficiază de acest sprijin începând din data de 3 septembrie. „Deja s-a creat cadrul organizatoric care permite persoanelor cu probleme sociale, care beneficiau de ajutor social şi de masă caldă, să presteze activităţi remunerate în cadrul Societăţii Servicii Publice Locale Rovinari S.R.L., pentru care sunt remuneraţi cu suma de 82 de lei pe zi, la sfârşitul fiecărei zile de lucru”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Autorităţile locale au precizat că programul se adresează tuturor celor care întâmpină dificultăţi financiare şi vor să se integreze în câmpul muncii.

La nivelul societăţii Servicii Publice Locale Rovinari S.R.L. s-a instituit un registru de evidenţă a zilierilor. Până în acest moment, de această măsură au beneficiat circa 10-15 rovinăreni. Unii dintre ei au lucrat şi mai multe zile la rând. Cei interesaţi trebuie să se prezinte la sediul societăţii cu cartea de identitate. Zilierii desfăşoară doar activităţi pentru înfrumuseţarea oraşului, respectiv de amenajare a spaţiilor verzi.

Reprezentanţii Primăriei Rovinari au explicat că suma pe care o primeşte zilnic fiecare persoană care lucrează ca zilier a rezultat din împărţirea salariului minim pe economie la numărul de zile lucrătoare. Asta înseamnă 89 de lei brut/zi, respectiv 82 lei net pentru 8 ore lucrate. Banii se acordă la încheierea programului. Munca nu trebuie să fie neapărat de 8 ore, însă banii pe care îi vor încasa vor fi daţi în funcţie de orele lucrate. Conform legii, o persoană nu poate lucra mai mult de 90 de zile pe an ca zilier.

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: