Şcoală nouă, cu lacătul pe uşă. Primar: Vreau să se înveţe aici o meserie

Autorităţile din Albeni vor să reia demersurile astfel încât şcoala care stă cu lacătul pe uşă în Câmpu Mare să fie transformată în liceu ori şcoală profesională. De când a fost construită, unitatea de învăţământ nu a funcţionat niciodată. Este dotată la standarde europene şi ar putea învăţa acolo toată comuna.

Şcoala a fost construită în perioada 2007 – 2009 pentru sinistraţii care au venit în zonă în urma alunecărilor de teren. Câteva sute de familii s-au mutat în noul sat creat în localitatea Albeni, iar Guvernul de la acea vreme a construit case pentru oamenii strămutaţi şi o şcoală unde să înveţe copiii. Calculele nu au fost unele potrivite, pentru că nici până în prezent şcoala nu a fost deschisă.

„A fost deschisă doar de câteva ori, de Paşti. A venit părintele şi ne-a făcut slujbă aici pentru că nu aveam biserică aproape. Ne-a dat aici Sfintele Paşti. Atât! În rest, şcoala asta n-a fost deschisă niciodată şi e păcat, că e mare şi frumoasă”, a spus, cu amărăciune, o femeie din zonă. „Este frumoasă, modernă şi se degradează sub ochii noştri. Avem şcoală nouă, dar e închisă şi noi aşteptăm apă, canalizare, drumurile sunt cum sunt. Suntem vai de noi...”, a spus un alt localnic.

„Nu avem bani nici să o întreţinem”

Primarul Ionuţ Stan a explicat că nu-i nici pe placul său ce se întâmplă la şcoală. „Am încercat să mai menţin curăţenia. Am mai chemat oamenii de la ajutor social şi am mai făcut curăţenie, dar e greu. Nu avem nici bani suficienţi să o întreţinem. Clădirea este mare, dar trece timpul şi începe să se deterioreze. Au mai fost şi furate scânduri ori plase de sârmă”, a spus edilul.

Autorităţile au încercat în 2014 să transforme şcoala într-un liceu tehnologic, însă n-au reuşit. „A mai fost această încercare. Eu îmi doresc să reiau demersurile. Vreau să încerc să o transform într-o şcoală profesională, să înveţe tinerii noştri o meserie. Am făcut o solicitare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj”, a mai explicat primarul din Albeni. 

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: