Rovinariul face stadion de Liga 2, dar nu şi echipă

Oraşul Rovinari va avea stadion de Liga 2, dar nu şi o echipă proprie care să joace în cel de-al doilea eşalon. Clubul primăriei locale din Rovinari, Jiul, are şi echipă de fotbal, dar aceasta evoluează în Liga 4. Pentru a folosi noul stadion pentru meciuri de Liga 2, edilul din Rovinari, Robert Filip, spune că va invita o echipă de Liga  2 să joace la Rovinari.

Primarul  oraşului Rovinari, Robert Filip, spune că momentan primăria nu poate susţine o echipă  de Liga 2, chiar dacă în oraş se va construi un stadion care să corespundă acestui eşalon.

Primarul Robert Filip a explicat că nu vrea neapărat echipă de Liga  2, pentru că primăria nu şi-ar  putea permite să o susţină. Edilul a  precizat că doreşte să invite să joace pe noul stadion care se va construi o echipă de Liga 2. „Deocamdată lucrăm la proiectul tehnic şi când va fi finalizat vom depune actele la CNI pentru a demara procedura de licitaţie. În momentul de faţă oraşul Rovinari nu poate să susţină o echipă de Liga 2, dar avem o serie de discuţii pentru a face parteneriate, pentru a aduce o echipă de Liga 2 să joace pe terenul nostru. Şi, cum ar fi normal într-un judeţ sănătos, ar trebui să avem o echipă în Liga 1, una în Liga 2 şi una în Liga 3. Când vom reuşi să ducem la final proiectul ne vom dori să aducem o echipă din judeţ care să joace în Liga 2 la Rovinari”.

Mai mult de un milion şi jumătate de euro urmează să se investească în noua arenă din Rovinari care va fi realizată prin Compania Naţională de Investiţii. Primarul Robert Filip a declarat că licitaţiile vor demara în mai puţin de o lună şi, având în vedere faptul că nu se va lucra şi la teren, lucrările ar putea fi finalizate rapid.

Deocamdată, la Târgu Jiu,  pe Stadionul Municipal, evoluează două echipe de Liga 2, Pandurii Târgu Jiu şi ACS Viitorul Târgu Jiu, dar din vară numărul acestora ar putea creşte la trei. A treia echipă care joacă pe stadionul din Târgu Jiu, FCU Craiova, este pe locul I în Liga 3 şi are ca obiectiv promovarea în Liga 2.

Vizualizări: 1,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: