Ruladă festivă de morcov cu umplutură de cașcaval

Acest fel de aperitiv poate fi preparat cu ocazia unor mese festive, fiind vorba de un preparat cu un aspect deosebit. Bineînţeles şi gustul este unul aparte care va fi apreciat de musafiri.

O ruladă festivă într-o prezentare deosebită poate fi servită la orice masă festivă de peste an.

Ingrediente: 600 g de morcovi; 5 ouă; jumătate de linguriță de piper negru măcinat; 1 linguriță de sare; 10 g de unt; 2-3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură: 300 g de cașcaval; 3-4 linguri de maioneză; 3-4 căței de usturoi.

Mod de preparare: Decojiți morcovii și dați-i prin răzătoarea mică într-un bol adânc. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și 10 g de unt, adăugați morcovul și înăbușiți-l timp de 15 minute sub capac la foc mediu, până când se va înmuia.

Amestecați periodic, ca să nu se ardă. După aceasta, transferați-l într-un bol și lăsați-l să se răcească puțin. Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în vasul cu morcov, condimentați ingredientele cu piper negru măcinat și amestecați compoziția. Adăugați 1 linguriță de sare în vasul cu albușuri și bateți-le cu mixerul pornit la viteză mare timp de 5 minute, până când veți obține o compoziție fermă și spumoasă. Încorporați albușurile în vasul cu morcov (în 2 etape), amestecând ușor cu spatula, încât să obțineți o compoziție omogenă și pufoasă.

Transferați amestecul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei vegetal. Răspândiți-l uniform, după care introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți blatul pe parcursul a 15 minute.

Pregătiți apoi umplutura şi dați cașcavalul prin răzătoarea mică într-un bol adânc. Adăugați usturoiul zdrobit și maioneza şi amestecați cu o lingură până la omogenizare. Scoateți blatul din cuptor, ungeți-l cu umplutura obținută, apoi rulați-l într-un rulou compact în formă de ruladă. Înfășurați rulada în hârtie de copt și puneți-o în frigider pentru o oră.

Scoateți-o pe un tocător, tăiați-o rondele și serviți-o pe masa festivă.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: