Ruşeţ: ”Chiţoiu încearcă să distragă atenţia de la privatizarea CEO”

Preşedintele democrat-liberalilor gorjeni, Ion Ruşeţ, a declarat ieri la Radio Infinit că toate atacurile din ultima perioadă la adresa unor şefi din minerit şi energie sunt doar nişte gesturi disperate ale actualului ministru al Economiei de a distrage atenţia atât a minerilor şi energeticienilor, dar şi a cetăţenilor de la privatizarea Complexului Energetic Oltenia. Ruşeţ crede că politizarea mineritului şi energiei se datorează guvernării useliste. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, îl contrazice şi spune că PDL a adus falimentul societăţilor miniere.

Ultimele atacuri lansate de Uniunea Social Liberală la adresa unor directori din minerit şi energie sunt catalogate de președintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ drept ”acţiuni manipulatorii menite să distragă atenţia de la marea problemă care înseamnă privatizarea Complexului Energetic Oltenia”. ”În ceea ce priveşte CEO, în momentul de faţă sunt disfuncţionalităţi, le-am sesizat și noi şi le cunoaştem. Cred că aspecte de genul nu e bun x, nu e bun y, nu e bun Popescu, nu e bun Ionescu sau nu știu ce s-a întâmplat la SNLO, sunt doar acţiuni manipulatorii care să distragă atenţia şi lucrătorilor dar și opiniei publice din Gorj de la marea problemă care înseamnă privatizarea CEO”, a declarat Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj.

Comisari politici

Ruşeţ a mai declarat ieri că preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost cel care a politizat CEO trimiţându-şi comisarii politici în unităţile miniere. ”Suntem în situaţia în care hoţul strigă hoții. Din punctul meu de vedere, politizarea a apărut după venirea la putere a USL-ului. Deci din punctul meu de vedere, domnul Călinoiu și-a trimis comisarii politici în unităţi după venirea la putere. Aș vrea să mai spun că sunt totuşi grupuri de interese locale. Eu ştiu primari care nu au nicio treabă cu mineritul, cum nu are nici domnul Călinoiu care e inginer agronom, și sunt aproape în fiecare zi la raportul de serviciu al unor directori de exploatări, lucru extrem de grav”, a precizat Ruşeţ.

Ce zice Călinoiu

Cum era și firesc, președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a reacționat la declarațiile președintelui Rușeț despre care spune că a contribuit la falimentarea mineritului alături de gașca pedelistă. ”Eu îl asigur pe domnul Rușeț că nu vom face ce au făcut ei și nu vom promova grupuri nici locale, nici naționale și nici internaționale așa cum a făcut PDL. Declarațiile domnului Rușeț sunt întotdeauna în favoarea lui și a clientelei politice”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: