Rușeț: Dacă vrea ministrul, secretarii de stat pot fi ascuțitori de creioane

Ion Rușeț a comentat numirea gorjeanului Constantin Ștefan ca secretar de stat la Ministerul Energiei. Întrebat dacă va fi un plus pentru județul Gorj și pentru Complexul Energetic Oltenia numirea sa, Rușet a spus că nu știe ce atribuții i-au revenit la minister și că nici nu știe exact ce competențe are acesta. 


Indiferent de competențele sale, a continuat Ion Rușeț, ministrul Energiei este cel care îi dă atribuții. 

"Nu știu exact ce competențe are domnul Ștefan, dar secretarii de stat primesc competențe prin ordinul ministrului. Dacă vrea ministrul, secretarii de stat pot fi ascuțitori de creioane. Eu nu știu ce competente are domnul Ștefan, dar atât cât il cunosc, mi s-a părut un tip corect și aplecat asupra problemelor Complexului Energetic Oltenia", a declarat Ion Rușeț, într-o emisiune la Tele3. 

Constantin Ștefan a fost consilier județean din partea PSD, funcție la care a renunțat pentru postul de secretar de stat în Ministerul Energiei. Ștefan se ocupa, în cadrul companiei, cu achiziția certificatelor de dioxid de carbon.

Ștefan a avut o ieșire publică zilele trecute, susținând că Planul de restructurare al CE Oltenia preluat şi în PNRR trebuie stopat şi reanalizat în totalitate, având în vedere situația reală de criză energetică şi război. “Tranziția de la cărbune la gaz trebuie refăcută pe fundamente reale; dacă în anul 2020 prețul de referință al gazului a fost de 19€/MWh, acum vorbim de 140€/MWh. CE Oltenia poate exploata cărbune cel puțin 15 - 20 de ani”, a transmis secretarul de stat pe pagina de socializare.

Vizualizări: 3,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: