Rușeț le recomandă parlamentarilor să-și concedieze consilierii

Fostul senator Ion Rușeț, acum consilier al managerului CE Oltenia, a fost uimit să citească în direct la un post de televiziune nota de fundamentare pe un proiect al statutului minerului, inițiat de trei parlamentari de Gorj. Este vorba de deputatul Mihai Weber și senatorii Cârciumaru și Iriza.

Rușeț a spus că parlamentarii nu pot iniția modificarea unei hotărâri de guvern, așa cum scrie în nota de fundamentare. „Niciunul dintre cei trei nu este jurist. Consilierii pe care îi plătesc dumnealor la cabinetul parlamentar, când au făcut nota de fundamentare, ar fi trebuit să-i consilieze și să le spună: domnule deputat, domnule senator, nu semnați un asemenea document, că dumneavoastră nu aveți menirea pe tehnică legislativă să modificați o hotărâre de guvern”, a spus Rușeț la Tele3.

Rușeț recomandă concedierea consilierilor: „Sunt repetenți, eu nu i-aș trece clasa pe consilierii domnilor parlamentari. Mâine ar trebui dați afară”.

Fostul senator a făcut și un comentariu legat de conținutul acestui statut: „Cum dai două tone de cărbune la minerii de la Crucea, care extrag uraniu? Eu zic că a trecut campania electorală și lucrurile trebuie abordate altfel”.

Liderul sindical de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, a lucrat luni bune la acest nou statut al lucrătorilor din industria minieră, care este susținut în parlament de cei doi senatori și un deputat din Gorj.

Vizualizări: 1,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: