Ponta, convins că PSD ne-a aruncat în urmă cu 6 luni

Stenogramele unei ședințe pe care mai-marii PSD au avut-o la București în ultima zi din noiembrie, adică în ajun de Ziua Națională, arată că primarul Gabriela Firea e în total dezacord cu premierul Mihai Tudose, pe care îl suspectează la scenă deschisă și că ar fi „omul serviciilor”, lucru care s-a mai discutat. Firea este însă cea care în vară dădea tonul nemulțumirilor la adresa fostului premier Sorin Grindeanu. Victor Ponta are deja senzația că a mai văzut „filmul” respectiv și a reacționat, acuzând PSD că ne trage în urmă cu o jumătate de ani într-o chestiune care nu ne avantajează în nici un fel.

„Ne-am întors cu 6 luni în urmă fără să înțelegem că problema este în altă parte - după Grindeanu, Ponta, Teodorovici, Ivan acum a venit rândul lui Tudose să fie «securist, trădător, om al Sistemului, bla bla» doar pentru că își permite să nu susțină aberațiile penal-paranoice ale «Cuplului Prezidențial» Dragnea-Firea! Eu nu am votat pentru Guvernul Tudose tocmai pentru că știam că a fost propus de Daddy doar ca să facă «treaba murdara» în locul lui și că va fi folosit pe post de țap ispășitor exact ca și Guvernul Grindeanu”, arată deputatul de Gorj.

În stenogramele de la ședința mai-marilor PSD este surprinsă o discuție pe care Firea o avea cu Tudose în privința găsirii unei modalități de a bloca protestele de stradă din fața Guvernului. În timp ce premierul își dorea o statuie pe acolo, primarul general s-a apucat de organizarea unor spectacole de colinde, care au și fost anulate între timp. Ponta spune însă că el niciodată nu s-a gândit să suprime astfel vreun protest, mai ales că el și-a pierdut funcția și ca urmare a protestelor de stradă organizate la vremea respectivă și împotriva sa.

Ponta nu ezită să o întrevadă pe Firea intrată în lupta pentru Cotroceni în 2019, până atunci el fiind ultimul candidat al PSD care a pierdut alegerile prezidențiale în România. În timp ce face astfel de profeții, deputatul nu ezită să spună că Tudose ar putea avea în curând soarta lui Grindeanu, un eventual scandal de acest gen fiind exact ce le mai trebuia românilor în perioada sărbătorilor sau imediat după.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: