Rușeț spune că va urma o scădere accelerată a numărului de salariați

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a comentat cele două acte normative care duc la reducerea numărului de salariați din companie.

Cu privire la legea prin care minerii și energeticienii se pot pensiona cu până la 13 ani mai devreme, Rușeț a spus că “este o nouă etapă în tranziția justă”. “Această situație duce la scăderea numărului de salariați din Complexul Energetic Oltenia mult mai rapid decât se prevedea în planul de restructurare”, a explicat Rușeț la Tele 3.

Dacă cei din producție se vor pensiona, cei din personalul TESA vor putea fi concediați colectiv, cu plăți compensatorii. “Foarte mulți colegi din activitatea de producție vor deveni pensionabili și, în oglindă, vom vedea o serie de colegi din personalul TESA care vor beneficia de venit de completare”, a mai spus Ion Rușeț.

Potrivit planului de restructurare încă neaprobat, opt mii din cei 12.000 de salariați ar fi urmat să plece din companie până în 2030. În noile condiții, se estimează că plecările vor fi mult accelerate.

Vizualizări: 4,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: