De ce susține FNME pensionarea minerilor și energeticienilor

Federația Națională Mine Energie susține proiectul de lege pentru pensionarea la 52 de ani a minerilor și energeticienilor, în contextul în care oricum la nivel național și european s-a luat decizia închiderii unor capacități de producție.

FNME a trimis marți o adresă tuturor liderilor de grupuri parlamentare, în care cere votarea proiectului în ședința de miercuri a plenului Camerei Deputaților. “Condițiile de muncă cu care se confruntă salariații din cadrul carierelor de exploatare a cărbunelui și termocentralelor pe cărbune sunt foarte grele, vătămătoare și periculoase, motiv pentru care randamentul acestora este în scădere, determinând apariția uzurii premature a forței de muncă, ce a condus la boli grave și incurabile pentru un număr însemnat de salariați”, se arată în adresa FNME.

Potrivit documentului semnat de Dumitru Pîrvulescu, “votarea acestei legi pentru salariații din carierele miniere pe cărbune și termocentrale se impune, deoarece România alături de state membre UE s-a angajat să închidă aceste capacități de producție în perioada următoare, cu consecințe economice și sociale grave pentru zonele unde trăiesc acești salariați și familiile lor”.

Votarea proiectului de lege ar putea readuce pacea și dreptatea socială pentru această categorie de salariați, susțin liderii sindicali. (A.A.)

Vizualizări: 3,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: