Rușeț: Vom negocia cu cărțile pe față

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia nu vor afla la acest sfârșit de an dacă vor avea salarii mai mari anul viitor. Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a spus că negocierile vor dura până în martie, important fiind faptul că societatea are deschiderea necesară.

“Noi suntem deschiși dialogului cu sindicatele privind creșterea fondului de salarii pentru anul 2019 și suntem preocupați de acest lucru. Acum, că vom discuta despre o creștere a salariului, despre o creștere a facilităților sau despre introducerea altor facilități, este un mecanism de negociere care va fi pus în funcțiune. Vom negocia cu cărțile pe față, transparenți față de organizațiile sindicale, în așa fel încât să obținem cea mai bună soluție și pentru companie, și pentru oameni”, a spus Rușeț la un post de televiziune. Declarațiile au fost făcute înainte de ședința în care sindicatele să ceară o majorare salarială de 45%.

Rușeț a precizat că sunt discuții în acest sens și la Ministerul Energiei, care este principalul acționar al companiei. “Societatea este dispusă la dialog, se caută soluții astfel încât veniturile salariale să aibă un trend crescător în 2019. Negocierile vor fi purtate până în luna martie, discuțiile sunt abia la început”, a mai spus Rușeț. (A.A.)

Vizualizări: 3,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: