Rusia ia în calcul să se ”deconecteze” de la Internet

Rusia ia în calcul să se deconecteze, pentru o scurtă perioadă de timp, de la Internet, în cadrul unui test al Apărării sale cibernetice, relatează BBC News.

Acest test ar presupune ca informaţiile schimbate între cetăţenii ruşi şi organizaţiile ruse să rămână în interiorul ţării în loc să fie direcţionate în afara ţării.

Un proiect de lege prin care se solicită modificări tehnice în vederea unei funcţionări indepedente a Internetului a fost depus anul trecut în Parlament.

Testul urmează să aibă loc până la 1 aprilie, însă data exactă nu a fost stabilită.

Acest proiect de lege - Programul naţional al economiei digitale - le cere furnizorilor ruşi de acces la Internet (ISP) să se asigure că pot opera în eventualitatea în care puteri străine acţionează cu scopul de a izola Rusia online.

Proiectul de lege prevede ca Rusia să-şi construiască propria versiune de sistem de adrese de reţea - DNS -, pentru a putea opera în cazul în care aceste servere internaţionale sunt întrerupte.

NATO şi aliaţii săi au ameninţat să sancţioneze Rusia din cauza unor atacuri cibernetice şi altor amestecuri online în spatele cărora este acuzată cu regularitate că se află.

Vizualizări: 1,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: