„Ruşine!”, îşi strigă reciproc Porter Troupe şi Clubul Energia

Clubul Energia Târgu Jiu anunţă că trece la represalii după ce fostul căpitan al echipei de baschet, Porter Troupe, a criticat pe facebook conducătorii clubului. Troupe a vorbit despre faptul că jucătorii nu au fost plătiţi. „Cu toate că am iubit clubul, nu joc gratis”, a spus Troupe, unul dintre primii jucători care au plecat după ce Complexul Energetic Oltenia a retras finanţarea, iar clubul a intrat în colaps financiar. „Rușine, domnule Alin Bădescu, rușine, domnule Dan Cumpănaşu!”, a fost mesajul lui Troupe, susţinut pe facebook şi de alţi jucători. Clubul a reacţionat printr-un comunicat şi l-a acuzat pe Troupe de prejudicii de imagine. „Clubul își rezervă dreptul de a acționa pe căile disponibile pentru prejudiciul de imagine creat”.

Extrema americană, recent desemnată MVP în All Star Game 2016, îi acuză pe şefii clubului Energia că i-au minţit pe jucători cu privire la situaţia financiară. „Modul în care m-au tratat pe mine și pe băieții care au încercat să ajute echipa de baschet să salveze acest sezon este rușinos. Înainte de toate, cu toate că am iubit clubul, nu joc gratis. Este modul în care-mi fac viața, îmi plătesc facturile, modul în care-mi câștig pâinea. Exact ca unul care muncește într-o bancă, sunt profesionist. Am muncit din greu pentru fiecare cent și să nu fiu plătit în acest an a fost extrem de stresant pentru mine atât din punct de vedere financiar, cât și psihologic. Dar mai mult decât atât, faptul că am fost de nenumărate ori mințit în față este demn de dispreţ”, este o parte din mesajul lui Troupe.
Troupe spune că echipa s-a sacrificat în baza unor minciuni. „Fă asta pentru club, clubul are nevoie de tine și promitem că te vom plăti înainte de final. Te vom plăti săptămâna viitoare, tu stai concentrat și, te rog, fă-ți treaba. Sună amuzant, dar săptămâna viitoare nu a mai venit, iar viețile și planurile a 14 băieți au fost năruite într-un fel ce nu poate fi reparat. Rușine, domnule Alin Bădescu, rușine, domnule Dan Cumpănaşu… Vă rog doar să ne plătiți și să lăsați lucrurile astea să se termine cu o minimă demnitate!”.

Reacţia clubului
Clubul Energia Târgu Jiu a postat pe pagina de internat o replică la fel de dură. Clubul explică faptul că problemele financiare au apărut la finalul anului trecut, după suspendarea finanţării de către CE Oltenia, la mijloc de sezon competiţional. Unii au plecat imediat ce nu au mai fost bani, alţii nu. „La despărțirea de echipă, Porter Troupe a încheiat cu clubul o înțelegere semnată de părți privind cuantumul și data scadentă a obligațiilor clubului către jucător, această dată fiind încă departe de ziua în care el se decide să facă declarații în presă legate de conducerea secției și a clubului și de nedreptățile care, în opinia lui, îi sunt făcute”, susţine clubul.
Clubul își rezervă dreptul de a acționa pe căile disponibile pentru prejudiciul de imagine creat, se arată în replica Energiei. „Articolul și comportamentul sportivului va fi adus și la cunoștința agentului acestuia, care suntem siguri că va dori și pe viitor colaborare, atât cu Energia dar și cu alte cluburi din România, Porter nefiind singurul sportiv impresariat de acesta, iar astfel de relații și colaborări implică profesionalism, discreție, confidențialitate din partea tuturor celor implicați, agent, sportiv, club”, arată sursa citată.
Clubul îi reproşează lui Troupe „înfrângerile de neînțeles cu Mediaș, evoluțiile de neexplicat din înfrângerile de la începutul anului 2016 și să nu mai vorbim de greva spontană dinaintea deplasării de la Pitești”. În final, Energia îi asigură pe toţi jucătorii că îşi vor primi banii.

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: