Pandurii, ofertaţi la bucată de cluburile concurente

Antrenorul Edi Iordănescu a reacționat joi public și vehement la adresa cluburilor rivale din prima Ligă care au început deja să vină cu oferte către jucătorii din lotul Pandurilor, în speranța că, pe final de competiție, aceștia vor reduce din turația motoarelor și, indirect, scorurile le vor favoriza poziția în clasament.

„Mister” spune că deocamdată nu rostește nume ale rivalilor care au recurs la astfel de practici, dar recunoaște că jucătorii săi sunt cu mintea în altă parte atunci când intră pe teren, ceea ce ar putea explica și semi-eșecul din meciul cu ASA Târgu Mureș, când de la 3-1 scorul s-a modificat la 3-3 și, astfel, Pandurii a pierdut 2 puncte în clasament în condițiile în care a avut mereu șansa de a fi chiar pe un loc de Champions League.
„Deja mulți dintre băieți nu mai sunt cu capul aici și, îmi asum ceea ce spun, nu îi condamn, nu îi judec, dar nu este OK. Știu că deja sunt tatonați de alți conducători, alte cluburi și fac apel la alte cluburi sa lase jucătorii Pandurilor în pace până la final de sezon după care, desigur, fiecare e liber să discute. Trag acest semnal de alarmă și către băieții noștri. O fac public pentru că sigur are un impact și mai mare asupra lor. Asta nu înseamnă că nu o fac în discuții individuale și cu grupul. Trebuie să rămână aici cu capul și cei care termină contractul pentru că e bine să termine competiția într-un fel care să le creeze perspective pentru viitor și cei care sunt legați în continuare pentru că există speranțe pentru ca lucrurile să se repare și echipa să poată să aibă o activitate bună. Dacă aceste lucruri persistă nu mă voi feri în viitor să dau nume. Să nu creadă alte cluburi sau conducători că eu nu cunosc aceste lucruri. Jucătorii sunt sinceri și apreciez acest lucru. Ei trebuie să fie lăsați în pace să își ducă munca la bun sfârșit. Dacă nu, voi ieși public și voi face niște declarații care nu vor cădea bine la nimeni. Îmi protejez munca, îmi protejez echipa, îmi protejez jucătorii, clubul care mă plătește. Sunt probleme însă asta nu înseamnă că eu nu încerc să fac totul așa cum consider că este normal”, spune Iordănescu, acesta menționând că a discutat cu jucătorii despre problemele respective, cerându-le să se concentreze pe meciurile pe care le au de disputat, nu pe ofertele care, deocamdată, nu au nicio valoare.
„Nu că am semnale, sunt dovezi clare. Știu de la jucători, sunt intermediari. Sunt cluburi care abordează jucători în ultimele 6 luni de contract, sunt cluburi care abordează jucători care nu sunt în ultimele 6 luni de contract, pe premiza că aici nu va mai fi continuitate, că nu sunt bani și că jucătorii nu sunt plătiți de ceva timp. Lucrurile astea nu sunt OK. Oricât de maturi ar fi jucătorii, își pierd capul, Sunt jucători care peste 3 săptămâni vor fi liberi și e posibil să intervină în subconștient o stare de conservare, poate de automulţumire, nu te mai implici atât de mult la jocuri, ți-e frică de o accidentare. E posibil orice, sunt lucruri normale, eu le înțeleg și eu nu condamn aceste lucruri. Și acum vorbim de locul 3, dar eu poate vorbesc cu niște jucători care poate nu mai sunt aici și la ce le e lor de folos, poate doar de imagine”, spune antrenorul Pandurilor.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: