RUŞINOS: Campion din Gorj, cetăţean de onoare în alt judeţ

Autorităţile altor judeţe se mândresc cu sportivii gorjeni, în timp ce aleşii noştri locali nu fac altceva decât să se laude unii pe alţii fără să aibă rezultate spectaculoase în administraţie. Atletul Eugen Şorop va deveni cetăţean de onoare al localităţii Lehliu din Călăraşi, după ce a câştigat competiţia Wings for Life World Run din România, o competiţie desfăşurată în acelaşi timp pe cinci continente şi în 35 de ţări, cu 33.735 de concurenţi la start. În plus, primarul din Lehliu i-a promis sportivului gorjean un teren pentru a-şi  putea construi o casă la el în localitate, dat fiind faptul că Eugen Şorop şi-a încheiat cursa acolo.

Atletul gorjean Eugen Şorop a alergat 58,860 km în aproximativ 4 ore pentru ca banii încasaţi de organizatorii acestei competiţii mondiale să fie folosiţi pentru cercetarea leziunilor măduvei spinării. Asta în condiţiile în care tânărul în vârstă de 25 de ani este angajat la un depozit de material lemnos din judeţ şi nu are o situaţie materială foarte bună. Performanţa celui mai bun atlet român, care este gorjean, nu a însemnat nimic pentru autorităţile locale. Deşi aleşii noştri nu s-au obosit nici măcar să-l felicite, primarul din Lehliu, localitatea pe raza căreia Eugen Şorop şi-a încheia cursa, se mândreşte cu performanţa atletului gorjean. Acesta este decis să-i acorde titlul de cetăţean de onoare şi un teren de casă. „În Lehliu Gară am încheiat cursa, iar domnul primar mi-a oferit titlul de cetăţean de onoare. După aceea m-a sunat şi mi-a propus să-mi fac o casă în acel oraş pentru că îmi va da 500 de mp. Voi accepta propunerea domnului primar şi până la urmă cred că mă voi muta la Lehliu pentru că autorităţile de acolo se pare că mai sunt interesate şi de alt sport în afară de fotbal. În ceea ce priveşte autorităţile din Gorj, nimeni nu mi-a dat nici măcar un telefon să mă felicite”, a declarat Eugen Şorop.

Performanţa lui Eugen, peste aşteptările antrenoarei Dima

Performanţa lui Eugen Şorop a întrecut aşteptările antrenoarei sale Viorica Dima. „Nu mă gândeam că va reuşi să obţină această performanţă, mai ales că înainte cu o zi de această competiţie am făcut pregătire pentru alergarea montană. Eugen a urcat de la Novaci la Rânca, 15 kilometri, în alergare, iar acest lucru este foarte obositor. În plus, această competiţie nu este inclusă în calendarul Federaţiei Române de Atletism întrucât este o competiţie mondială desfăşurată în scop caritabil. Eugen Şorop este vicecampion al României la maraton şi dorit să participe la această competiţie împreună cu colegul său, Daniel Lupulescu, acesta din urmă clasându-se pe locul II, după ce a venit de la maratonul de la Belgrad unde a obţinut medalie de bronz pentru România”, a declarat antrenoarea Viorica Dima. Aceasta este convinsă că cei doi elevi ai săi ar putea avea rezultate excepţionale în condiţiile în care timpul le-ar permite să participe mai des la antrenamente. „Şi Eugen Şorop şi Daniel Lupulescu sunt absolvenţi de facultate cu master, ambii având serviciu. În condiţiile în care Daniel Lupulescu vine la antrenamente o dată pe zi, Eugen Şorop o dată la două zile pentru că nu poate pleca de la serviciu. Nu au cum să renunţe la serviciu pentru că nu este suficient ceea ce le oferă clubul nostru, cazare şi masă la competiţii”, a mai precizat Viorica Dima.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: