Pustai, dat afară la cerere. Vine Grigoraş!

Cristi Pustai nu mai este antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, propunerea venind, spune conducerea, de la tehnician. În cele 14 luni petrecute la Pandurii, Cristi Pustai a câştigat 350.000 de euro, scrie presa sportivă. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Mihai Prunariu, a declarat că nu a avut nicio discuţie cu un alt antrenor, „din respect pentru Pustai“, dar surse din cadrul clubului spun că noul antrenorul va fi Petre Grigoraş. Aceleaşi surse spun că antrenor secund va fi numit fostul fotbalist Dorian Gugu. Prunariu a mai spus că schimbarea antrenorului nu este singura măsură, vor mai urma şi altele. Viitorul antrenor al echipei va avea acelaşi obiectiv: Cupele Europene. Asta deşi obiectivul este ca şi ratat.

Conferinţele de presă pe sport pot fi foarte amuzante pentru ziariştii care participă pentru prima dată o astfel de întâlnire. Ieri, antrenorul Cristi Pustai a fost dat afară „la cerere“, dar timp de 20 de minute şefii CS Pandurii nu au prididit cu regretele faţă de plecarea antrenorului ce a dus echipa în Europa. Asta în condiţiile în care înainte cu o zi conducerea clubului răbufnea şi spunea că „aşa nu se mai poate“. Posibil ca politeţurile şi regretele de final să fie obişnuite în sport, însă sunt mai sincere conferinţele ţinute de politicienii traseişti.

Şocul, mai mult la conducere

Mihai Prunariu, şeful clubului Panduriiatunci când nu face politică, a mai spus că echipa avea nevoie de un şoc şi cel mai potrivit pare să fi fost schimbarea antrenorului. „Nu e o conferinţă plăcută pentru nimeni. Astăzi (n.red- ieri) de comun acord cu antrenorul nostru Cristi Pustai am reziliat contractul. Îl apreciez foarte mult pentru că spre binele echipei de fotbal care avea nevoie de un şoc şi de o schimbare împreună repet am luat această decizie. În afara faptului că este un bun profesionist şi un mare antrenor este şi un om extrem de serios. Vreau să vă spun că regret foarte mult plecarea sau încheierea acestei relaţii între noi şi domnia sa. Îl apreciez foarte mult. Îmi pare rău că pleacă de la Târgu Jiu, dar nu se ştie niciodată, viaţa poate ne va oferi ocazia de a mai lucra împreună. Nu-mi găsesc cuvintele. Vreau să-i mulţumesc încă o dată pentru cel mai bun rezultat din istoria clubului“, a declarat Prunariu.

Aceeaşi reacţie şi din partea preşedintelui executiv al clubului, Eugen Pârvulescu: „Sunt persoana care a dorit foarte mult să vină la Târgu Jiu şi să lucrăm împreună şi vreau să-i mulţumesc pentru ce am realizat. Îmi doresc foarte mult să mai am prilejul să lucrez cu Cristian Pustai“.

Respect pentru Pustai, contract pentru Grigoraş

Cel mai probabil şi tehnicianul Pustai a fost impresionat de plecarea oferită de Pandurii. El a menţionat că este la primul moment de acest gen. Pustai a mai antrenat doar Mediaş, timp de şase ani, de unde a venit la Pandurii. Acesta a mai spus că se gândea la o colaborare mai lungă la Târgu Jiu, însă în final va avea o vacanţă prelungită. „Am ajuns la acest consens spre binele echipei, pentru că aţi văzut rezultatele din ultima vreme. A fost o perioadă frumoasă. Plec cu amintiri frumoase, cu prieteni dragi, cu gânduri bune. Până la 1 iunie voi fi în vacanţă. E un moment mai greu în viaţa mea pentru că sunt la primul moment de acest gen“, a declarat fostul antrenor. „Celui care vine după mine îi doresc mult noroc“, a mai spus Pustai.

De noroc va avea nevoie Petre Grigoraş. Şeful de la Pandurii, Mihai Prunariu, admite că Grigoraş ar fi o soluţie. „Din respect pentru Cristi Pustai nu am luat legătura cu nici un antrenor. Nu vă pot spune în momentul de faţă ce antrenor va fi. Eu cred că mai e timp să găsim soluţii. Mâine dimineaţă o să avem o şedinţă şi o să găsim o soluţie. (...) Orice antrenor liber are şanse. E drept că domnul Grigoraş e una din soluţiile importante, dar până nu discutăm şi analizăm toate ofertele nu pot să spun“. Surse spun că decizia în cazul lui Grigoraş este deja luată, iar secund va fi Dorian Gugu. 

OBIECTIV

Girgoraş va avea drept obiectiv trimiterea pandurilor în Europa. „Şansele sunt mici, dar mai avem o şansă. Nu antrenorul sau conducerea joacă această şansă, ci jucătorii şi trebuie să înţeleagă şi ei că multe din aceste schimbări sunt şi din cauza faptului că ei nu joacă cum trebuie să joace“, a mai spus Prunariu. Fostul antrenor, Cristi Pustai, a adăugat că obiectivul poate fi îndeplinit cu 2-3 victorii consecutive.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: