S-a dat drept „găinar” ca să fie lăsat liber!

Mai avea un pic și îl apuca plânsul ieri în sala de judecată pentru a convinge instanța că merită și el să fie judecat conform Noului Cod Penal și, ca urmare, să fie lăsat și liber, așa cum s-a întâmplat cu alți amici de-ai săi aflați după gratii până de curând.

Viorel Mutu i-a cerut judecătorului de caz să îl judece în baza legii mai favorabile, menționând că este „un găinar”, care a furat „doar o bicicletă” și pentru care ar fi fost condamnat pe nedrept la trei ani și jumătate de pușcărie. El a menționat că, între timp i-a murit mama și cei doi copii pe care îi avea în grija acesteia i-au fost luați de statul român.

În realitate, înregistrările de la instanțele de judecată arată că bărbatul a avut de executat inclusiv o pedeapsă de 8 ani, dată de Judecătoria Târgu Jiu, din care a executat o parte din ea, apoi a recidivat și a reintrat în spatele gratiilor. Așa se face că, ieri, judecătorul de caz nu a stat prea mult la discuții cu inculpatul respectiv, cererea acestuia fiind respinsă, fiind considerată ca nefondată. De altfel, în august 2011, când a fost prins de polițiști nu cu una, ci cu 2 biciclete furate, bărbatul era deja un client vechi al oamenilor legii, după cum se arată și într-un comunicat de presă de la acea vreme al IPJ Gorj.

<<Bărbatul, “un cunoscut” al poliţiştilor, nu a putut să justifice provenienţa bicicletei şi a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu. Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că M.V. a sustras respectiva bicicletă de pe str. Barajelor din muncipiul Tg. Jiu şi intenţiona să o transporte la domiciliu. Nu era prima bicicletă sustrasă, suspectul fiind depistat de oamenii legii în timp ce efectua cel de-al doilea “transport”. Poliţiştii au constatat că M.V. a sustras cele două biciclete de pe strada Barajelor, părţile vătămate, doi târgujieni, lăsându-le lângă un stâlp de iluminat, asigurate cu câte un cablu prevăzut cu sistem de închidere. Cele două biciclete au fost restituite părţilor vătămate>>, preciza IPJ Gorj în august 2011.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: