S-a dublat numărul cererilor privind ajutorul de încălzire

Facturile tot mai mari la gazele naturale, dar și la energia electrică, îi trimit pe din ce în ce mai mulți gorjeni să ceară sprijin autorităților locale. Spre exemplu, la Târgu Jiu, numărul cererilor privind ajutorul de încălzire s-a dublat față de anul trecut, fiind vorba de peste 2.000 de solicitări.

”Față de perioada anului trecut, atunci când am avut puțin peste 1000 de cereri, anul acesta la nivelul lunii decembrie avem 2.067 de beneficiari. Anul acesta s-a schimbat și legea. Se acordă și acele suplimente pentru energie. Centralizatoarele s-au făcut pentru diverși furnizori de energie, tocmai pentru că sunt destul de mulți pe piață. Astfel, ca și număr, acesta este mult mai mare față de anul trecut”, a spus Alina Toader, directorul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu.

Cele mai multe solicitări sunt pentru încălzirea cu gaze naturale. Pentru a beneficia de sprijin, cetățenii trebuie să îndeplinească și câteva condiții.

”La încălzirea pe gaze avem cei mai mulți beneficiari. Avem și la lemne peste 400 de cereri. Banii pentru lemne s-au acordat numerar, au fost trimiși oamenilor. Suma de care au putut beneficia a fost de 1.600 de lei pentru cele 5 luni de iarnă, sezonul rece. Noi am cerut și certificatele de atestare fiscală pentru a vedea că îndeplinesc condițiile în privința bunurilor pe care le dețin sau pentru cele care nu le dețin, tocmai pentru a putea beneficia. Am avut și în acest caz cereri respinse. Nu cred că au înțeles prevederile legii, nu cred că au completat hârtiile cu rea intenție. Mai sunt și oameni bătrâni”, a mai spus Toader.

Ajutoarele de încălzire se acordă prin compensare procentuală, de la 10% până la 100% din valoarea facturii, iar cei care au un venit mai mic de 200 de lei vor avea compensate facturile 100%.  

Vizualizări: 608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: