S-a făcut repartizarea computerizată a posturilor titularizabile din judeţul Gorj

Gorjenii care vor să predea la catedră şi-au ales ieri un post în funcţie de nota obţinută la examenul de titularizare, dar şi de preferinţele fiecăruia. În cadrul unor şedinţe publice desfăşurate la "Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu" şi la "Ecaterina Teodoroiu" , s-a făcut repartizarea computerizată a posturilor titularizabile. Cei care nu au obţinut acum un post de titular la o unitate de învăţământ mai au o şansă săptămâna viitoare când se vor împărţi posturile de suplinitori.

La nivelul judeţului Gorj au fost scoase la concurs 169 de posturi titularizabile, dintre care numai 59 au fost în mediul urban, restul fiind în mediul rural. Aproximativ 370 de candidaţi care au obţinut note peste şapte la examenul de titularizare au stat ieri cu sufletul la gură în speranţa că vor ocupa unul din aceste posturi din învăţământul gimnazial şi liceal. Repartizarea locurilor titularizabile s-au făcut în cadrul unor şedinţe publice desfăşurate la cele două centre de examinare în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la examen. În premieră în acest an, calculatorul a fost cel care a validat posturile candidaţilor. "S-a desfăşurat repartizarea computerizată a candidaţilor care au obţinut peste şapte la concursul de titularizare. Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor pe locurile care le avem titularizabile. În judeţ sunt 169 de catedre titularizabile. Repartizare a decurs normal conforme metodologieie în vigoare şi nu au fost probleme.”, a declarat Ion Işfan, inspector şcolar adjunct. 
Ca să nu existe nici un fel de suspiciune în ceea ce priveşte împărţirea posturilor titularizabile, candidaţii au primit informaţii cu privire la etapele rapartizării computerizate din partea unui memebru al comisiei. „ Aplicaţia va afişa rezultatele candidatului şi datele postului pe care-l doreşte şi se face o corelaţie între datele candidatului şi ale postului. Dacă totul este în regulă, aplicaţia validează omul şi postul şi va apărea un mesaj de confirmare pe culoarea verde, iar acolo unde sunt probleme şi necorelări, aplicaţia va da un mesaj pe culoarea roşie şi se va vedea de ce candidatul nu poate ocupa postul respectiv.”
Cei care au un obţinut un post de titular în urma repartizării sunt mulţumiţi şi se aşteptau să câştige pentru că au participat la concurs şi în anii trecuţi însă fără rezultat, iar acum par să se fi pregătit suficient. „De şase ani particip la titularizare şi până acum nu am obţinut nici un post. Acesta este al şaptelea an şi eu consider că m-am pregătit suficient de mult şi am obţinut şi o notă destul de bună consider eu. Am primit post la Motru, chiar dacă nu este în municipiul Tg-Jiu sunt mulţumită, pentru că este destul de greu să intri în sistemul educaţional şi subiectele au fost destul de complexe”, a declarat un victorios al zilei de ieri.
Candidaţii care nu au primit nici un post de titular dar au notă peste şapte pot ocupa un loc de suplinitor la repartizarea de săptămâna viitoare. Totodată şi cei aproximativ 500 de gorjeni care au obţinut note peste cinci speră să obţină un post din cele 900 de suplinitori.


Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: