S-a inventat şi masca biodegradabilă, o sădeşti şi răsar flori

Ultima tendinţă în materie de măşti pentru pandemie este masca  „dotată” cu semințe de flori. Odată îngropată în pământ, după folosire, din ea vor crește flori

O mască biodegradabilă este visul oricărui iubitor de natură, de aceea au existat şi persoane care s-au gândit la acest aspect, al măştilor aruncate peste tot care acoperă uneori pământul. O artistă din Olanda a conceput o mască biodegradabilă 100%. Mai mult, în mască sunt încorporate semințe de flori, astfel încât, atunci când este aruncată la întâmplare sau când este „plantată” în grădină sau într-un ghiveci, din ea să crească flori. Materialul din care este confecționată această mască biodegradabilă este hârtia de orez, prin care chiar se văd semințele micuțe de flori. În loc de elastice, artista Marianne de Groot-Pons a folosit „urechiușe” confecționate din lână pură.

Semințele de flori sunt bine fixate în interiorul măștii cu ajutorul unui lipici bio realizat din apă și amidon din porumb. În plus, logoul este imprimat cu cerneală ecologică non-toxică. „Sunt foarte tristă când văd măști aruncate pe străzi, pentru că îmi dau seama că acestea poluează mediul, oceanele. M-am trezit într-o dimineață cu gândul să rezolv problema asta. Așa că am conceput o mască biodegradabilă! Natura, albinele, oamenii, Pământul – toți vom fi astfel fericiți și vom… înflori”, a explicat inventatoarea măştii.

Masca prietenoasă cu mediul a fost şi testată şi este la fel de eficientă precum una textilă, deci nu are un grad foarte ridicat de protecție. Cu toate acestea, poate fi purtată în combinație cu o altă mască. De altfel, autoritățile spun că purtarea a două măști scade semnificativ riscul de infecție cu noul coronavirus. După folosire, masca biodegradabilă „se plantează” în grădină sau într-un ghiveci. În scurt timp, din ea vor ieși, firave, tulpinile floricelelor care vor face lumea un pic mai frumoasă.

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: