S-a scumpit gunoiul. Cât vor plăti târgujienii!

Târgujienii vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului. Noul tarif aplicat începând cu factura emisă pentru luna ianuarie este de 7 lei de persoană, față de 5 lei cât a fost în anul precedent. Această majorare a tarifului este efectul introducerii unei accize pe gunoi.

Conducerea societății Polaris M. Holding, cea care se asigură serviciul de colectare a deșeurilor menajere la nivelul municipiului Târgu Jiu, spune că este obligată să majoreze tariful serviciului de salubrizare. A explicat că de la 1 ianuarie a intrat în vigoare legea 348/2013 care instituie taxa de mediu în cuantum de 80 lei pe tona de deșeu depozitată la groapa de gunoi ecologică. Majorarea tarifului va fi resimțită în februarie de populație, când oamenii vor primi factura aferentă lunii ianuarie. "Taxa va fi inclusă în tariful de salubrizare. Operatorul de salubrizare colectează taxa, plătește operatorul depozitului de deșeuri nepericuloase, pentru ca în final depozitarul să vireze integral taxa de mediu Administrației Fondului de Mediu. Introducerea taxei de mediu are drept consecință majorarea tarifului de salubrizare fără ca Polaris să obțină beneficii financiare în urma aplicării acestei taxe", a declarat Luis Popa, director al Polaris M Holding.
Reprezentanții Polaris au spus și că pe factură vor fi specificații care să arate câți bani sunt pentru colectarea gunoiului și câți sunt pentru achitarea taxei de mediu. Majorarea tarifului se va resimți peste tot în județ, asta pentru că operatorii care ridică gunoiul vor trebui să achite taxa de mediu când duc gunoiul la groapa de gunoi.

Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: