S-a spânzurat în gospodăria primarului din Rovinari

Gest extrem al unui bărbat în vârstă de 42 de ani din Drăguţeşti. Ion Calotă s-a spânzurat în podul casei din gospodăria mamei primarului din Rovinari, Dorin Filip, pe care o are în comuna Dăneşti. Mama primarului îl găzduise pe acesta dat fiind faptul că bărbatul se confrunta cu probleme financiare, oferindu-i casă şi masă, în schimb acesta dând o mână de ajutor prin gospodărie. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a murit acesta.

Ion Calotă locuia de aproape doi ani în casa mamei primarului din Rovinari care este situată chiar peste stradă de vila edilului. Pentru că rămăsese fără un loc de muncă, acesta a găsit înţelegere la familia primarului Dorin Filip care l-a găzduit în gospodărie, în schimb acesta având grijă de animale, ocupându-se şi de alte treburi gospodăreşti. Vecinii spun că bărbatul nu a mai fost văzut de marţi dimineaţă, iar membrii familiei Filip l-au căutat peste tot. Acesta a fost găsit abia ieri dimineaţă, în podul casei, atârnând de o sârmă. “L-a căutat primarul Filip peste tot, au întrebat de el şi la Drăguţeşti, s-au gândit că poate a plecat la familie, avea mamă şi o soră parcă. A fost şi însurat, dar pentru puţin timp şi nu avea copii. Nu s-a gândit nimeni că ar putea fi în pod, asta pentru că nu a folosit scara ca să urce. L-au găsit spânzurat, cu sârma cu care se leagă baloţii, cu genunchii îndoiţi, pentru că podul nu este aşa înalt. Era un om liniştit, vorbea cu noi, mai bea din când în când, dar nu a dat niciun semn în ultima vreme că ar vrea să-şi ia viaţa. Nu ne aşteptam la un asemenea gest”, a spus un localnic.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz. “La data de 22 aprilie poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dăneşti au fost sesizaţi despre faptul că, în podul locuinţei unei femei din localitate, a fost găsit spânzurat un bărbat unui bărbat de 42 de ani. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Înmormântat de primarul Filip

Dorin Filip a fost cel care a anunţat Poliţia despre descoperirea macabră făcută în gospodăria mamei sale. Edilul spune că încă de marţi a aflat de lipsa lui Ion Calotă, motiv pentru care a plecat inclusiv să îl caute, împreună cu alţi localnici, ştiind că bărbatul mai obişnuia să bea şi să zacă prin fânare sau prin podul casei. Nimeni nu se gândea însă la un astfel de deznodământ.

„Marţi în jurul orei 11.00 am înţeles că a fost văzut ultima dată, iar seara, când am ajuns şi eu acasă, am mers împreună cu un vecin ca să îl căutăm. Am luat lanterne cu noi, ne-am uitat inclusiv prin pod, că ştiam că el mai bea şi se culca în fânar, dar nu am văzut nimic suspect. Acum, de dimineaţă, m-a anunţat vecinul că l-a descoperit acolo în fânar. Îmi pare rău pentru ceea ce a făcut, mai ales că am încercat să îl ajut să treacă peste necazurile din viaţă. Era singur şi a venit ca să îl ajut şi de aceea l-am lăsat să stea în gospodărie la mama. După ce a murit tatăl meu erau destule camere în care el să poată să doarmă, dar nu ştiam atunci că obişnuieşte să mai bea peste măsură. Am înţeles că şi la el la Drăguţeşti, de unde a venit, a mai avut tentative din acestea de suicid, dar nu am aflat de ele decât acum, când era prea târziu”, a spus Dorin Filip.

Vestea morţii lui Calotă a fost primită de primar chiar când acesta se pregătea să plece la Bucureşti, la o şedinţă de la care nu poate lipsi. „Sunt şi vicepreşedinte la Asociaţia Oraşelor, avem Adunarea Generală şi vă daţi seama că nu puteam lipsi de acolo. Voi fi la Bucureşti, dar mă voi ocupa şi ca să îl înmormântăm creştineşte pe acest om pentru că aşa mi se pare firesc, mai ales că el nu are familie. Dumnezeu să îl ierte”, a mai menţionat primarul.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: