S-a terminat

Guvernul a publicat proiectul de buget pe 2019. Este un buget prin care Dragnea, Vîlcov și Teodorovici încearcă să facă și cu primarii figura care le merge de atâția ani cu pensionarii. Șefii PSD vor să îi păcălească pe primari că au bani mai mulți decât anul trecut, încercând să-i facă să uite că le-au fost băgate pe gât cheltuieli mai mari. Pensionarilor li se spune seară de seară pe un post de televiziune că le-au fost crescute pensiile, chiar dacă în realitate facturile sunt cele care au crescut. Așa și primarilor li se va spune că au bani mai mulți, deși aceștia doar trec prin conturile primăriilor în drumul lor spre asistații social, preoți și așa mai departe.

Primarii sunt forțați să preia cheltuieli uriașe cu asistența socială și cu plata personalului din unitățile de cult. Primăriilor le este alocată o cotă de 60% din impozitul pe venit colectat, mai mult decât anul trecut, doar că plusul de atribuții anulează toată această creștere.

Sondajele de opinie care au apărut în ultima vreme arată un PSD în scădere dramatică. Și totuși, partidul nu a reacționat. Nu a reacționat pentru că parlamentarilor și primarilor le-au fost făcute lefuri de mii de euro, la fel și altor activiști politici angajați la stat. Au trăit bine, așa că au preferat să nu se uite spre electorat.

Primarii și parlamentarii mai vor însă noi mandate, iar în condițiile în care bugetele se duc doar pe salarii și asistență socială, știu că nu le vor obține. Anul 2019 este vital pentru primari, care trebuie să facă ceva concret, să aibă cu ce se prezenta în fața electoratului în 2020. Fără buget, vor fi nevoiți să scoată colții la Dragnea. Vor spune că o fac pentru oameni, pentru comunități, dar nu este așa. O fac de teamă că nu vor mai fi aleși. Dacă le păsa de comunitate, taxau derapajele încă de acum doi ani.

În altă ordine de idei, este amuzant să auzi oameni plecați din PSD, gen Tudose și Țuțuianu, cum își schimbă discursul imediat ce au intrat în Pro România. Par așa, realiști, la curent cu ce se întâmplă. Așa sunt toți ăștia care încă mai sunt lângă Dragnea și îi susțin toate aberațiile. Când o să pice Dragnea, o să amețim de atâtea declarații realiste, după ani și ani de minciuni.

Dacă primarii PSD vor fi nemulțumiți și anul acesta de buget, pentru Dragnea s-a terminat cariera politică.

Vizualizări: 1,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: