Minciuna ca mod de comunicare

Un sondaj comandat de PSD Gorj în Târgu Jiu a avut rezultate care nu au cum să îi mulțumească pe politicieni. În primul rând, mai bine de o treime dintre târgujieni spun că nu au cu cine vota, că nu le place oferta politică a actualelor partide.

PSD Gorj, cu doar 24% în sondaj, a ales să comunice public, prin purtătorul de cuvânt, că nu e sondajul lor. Mi se pare o mizerie să alegi minciuna ca mod de comunicare publică. Poate cândva niște oameni de acolo vor spune adevărul, dar cum să îi crezi, câtă vreme atunci când nu le convine realitatea, spun că albul nu e alb și negrul nu e negru.

Un scor de 15% avea PNL Gorj, extrem de mic câtă vreme primarul este liberal. Un liberal care se fotografiază ba cu Ponta, ba cu PRU, mai cochetează și cu ALDE. Ce să mai înțeleagă lumea? Minciuna este un mod de comunicare publică și la PNL Gorj. Timp de un an și jumătate ne-au tot spus comunicatorii acestui partid, fără excepție, că noi, ziariștii, inventăm conflictul dintre Vîlceanu și Romanescu. Ce să vezi, acum Romanescu ne spune că a fost sabotat permanent de Vîlceanu, dar a crezut că e mai bine să nu spună. Cei din tabăra Vîlceanu încă sunt prudenți în afirmațiile publice, dar este o chestiune de timp până să ne spună că de fapt Romanescu nu a fost un primar bun, așa cum ne-au spus până acum, ci unul care le-a făcut partidul de râs. Iar astfel de lucruri spuse după doi ani de minciuni ar putea să scadă și mai mult partidul în sondaje.

Binișor stau în sondaje USR și PMP. Uniunea Salvați România are un singur comunicator la Gorj, pe Radu Miruță, un tip consecvent și cu opinii corecte. Un partid ar trebui să însemne mult mai mult, astfel că scorul de 12% pare cam mare. Partidul Mișcarea Populară are câțiva comunicatori buni, președintele Nicolae Davițoiu a avut poziții corecte pe problemele din minerit, consilierii Grădinaru și Săvoiu sunt printre cei mai activi din Consiliul Local Târgu Jiu, astfel că scorul de 6% ar fi explicabil.

Mult sub așteptări a fost ALDE, 3%, un scor neacceptat de politicienii acestui partid. Partidul lui Ponta nu a fost prins în sondaj, iar cel al lui Cioloș a fost la 1%, explicabil câtă vreme organizația acestui partid abia acum se conturează.

Oricine poate contesta rezultatul unui sondaj, deranjant la PSD a fost că au spus că nu acesta a fost rezultatul sondajului comandat de ei. Poate că nu ar fi rău ca fiecare partid să își facă propriul sondaj, pentru a vedea măcar ce trebuie să facă pentru a-i convinge pe cei 36% de nehotărâți.

Vizualizări: 1,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: