La coadă, pentru o porţie de fasole cu ciolan şi vin fiert

Vremea bună a făcut ca mii de târgujieni să iasă din case de Ziua Naţională şi să ia parte la evenimentele organizate de municipalitate. Aglomeraţie a fost şi la hotelul unde primăria a oferit, şi în acest an, fasole cu ciolan. Au fost două mii de porţii de fasole cu vin fiert, suficiente pentru toţi pofticioşii, dar mulţi oameni s-au îngrămădit să fie primii la masă.

Mulţi dintre cei care au luat parte la paradă s-au aşezat la coadă să primească o porţie de fasole cu ciolan afumat. La uşă, au stat câţiva poliţişti locali care au încercat să facă ordine. „Ne-am îngrămădit. Au împins de pe margine şi nu au ţinut cont că sunt şi copii”, a spus o femeie. „Nu mai împingeţi, că avem şi copii!”, a răsunat din mijlocul mulţimii. „Nu a mai fost de multă vreme aşa aglomerat”, a spus un bărbat.

După ce au gustat mâncarea, pofticioşii au mărturisit că a meritat efortul. „E foarte bună. E gustoasă. E mai bună decât acasă, că e făcută la ceaun. Şi merge cu vinul fiert foarte bine”, a spus o femeie. „E ca în armată. Atât e de bună. E prima dată când vin, dar sunt mulţumit de ce am primit. Foarte gustoasă este mâncarea”, a spus un alt bărbat.

Autorităţile au pregătit 2.000 de porţii de mâncare. Pentru acest eveniment, Primăria Târgu Jiu a cheltuit circa 30 de mii de lei. „Avem 2.000 de porţii pregătite. Avem în acest an fasole cu ciolan afumat, castraveţi muraţi şi vin fiert. Ne bucurăm că sunt foarte mulţi oameni care au venit şi că vremea a ţinut cu noi”, a declarat Alina Toader, directorul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu.
 

Galerie foto



Vizualizări: 4,738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: