S-au asigurat pe dreapta

Energia Pandurii şi-a rezolvat problemele de pe inter dreapta. A semnat pe un an de zile cu un jucător posesor al unui CV important. Daniel Mureşan a jucat ani buni la HCM Constanţa şi Sporting Lisabona iar acum va încerca să ducă Energia în cupele europene.

Mureşan i-a urmat pe Dinescu, Antonaru, Liberţ sau Juzbasic şi a venit la Energia. Interul de 27 de ani este de departe cel mai răsunător transfer al gorjenilor care mai au un singur dor, Acatrinei.

Şi-au luat un uriaş

Dacă ceilalţi jucători achiziţionaţi de Energia în această vară au venit de la echipe mici, Mureşan are o cu totul altă poveste. Uriaşul inter dreapta (1,97 metri şi 93 de kilograme) a mai jucat la Minaur Baia Mare între 2003 şi 2007, la HCM Constanţa între 2007 şi 2011 şi în ultimii doi ani în Portugalia la Sporting Lisabona. A participat de 3 ori cu Constanţa în Liga Campionilor iar la Sporting a trecut prin Challenge Cup şi EHF Cup. Are deci un CV bogat, cel mai tare dintre jucătorii aduşi de Energia în această vară. Pasul de la Lisabona la Tg-Jiu pare unul în spate, dar Mureşan speră să treacă peste problemele pe care le-a avut în ultima vreme şi să dea restart carierei la Energia. „M-a atras seriozitatea pe care am văzut-o până în momentul acesta la cei din club. Sunt atras de modul în care văd ei lucrurile și aștept cu plăcere să lucrez cu profesorul Andrieș. În ultima vreme n-am jucat, dar n-a fost vorba de lipsa calității jocului, ci de motive medicale, probleme care, între timp, s-au elucidat. Vreau tot ce se poate la Energia. Începând de la un loc cât mai înalt în campionat, chiar și Cupa României”, a declarat noul inter al Energiei.

49 – de goluri în 3 ediţii ale Ligii Campionilor a reuşit Mureşan la Constanţa. Jucătorul de 27 de ani a marcat şi contra unor echipe mari din Europa ca Ciudad Real, Flensburg sau Zenit Saint Petersburg

Vine şi Acatrinei pentru Europa ?

Energia are acum şi un inter dreapta în echipa care se vrea a fi de cupe europene. Andrieş ar vrea şi o dublură de valoare acolo iar Acatrinei e încă o soluţie. Problema rămâne aceeaşi. Suceava vrea bani în schimbul jucătorului care mai are încă un an de contract. Până să vină sau nu Acatrinei, gorjenii mizează totul pe Mureşan. „Avem deja în componența noastră un jucător important de mână stângă, pe Daniel Mureșan. Este jucătorul Energiei, am parafat deja contractul, o înțelegere corectă, cu lucruri bune și pentru club și pentru jucător. Așteptările de la Daniel Mureșan sunt foarte mari. Prin contribuția lui Mureșan la evoluția echipei sperăm să ne atingem obiectivul și, la finalul sezonului competițional, să jucăm din nou în cupele europene”, spune Andrei Maioreanu, preşedintele secţiei de handbal a Energiei.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: