Levadia nu sperie pe nimeni

Aproape nimeni nu crede că Levadia poate produce surpriza la Tg-Jiu. Atât la casele de pariuri din România, cât şi la cele din Estonia, Pandurii are o cotă mică la calificare, în jur de 1.15-1.17. Şi asta pentru că Levadia nu are deloc un record de invidiat în deplasările europene.

Estonienii lui Marko Kristal abia au fost în stare să-şi creeze 2-3 jumătăţi de ocazii în tur. Acum antrenorul anunţă că echipa sa vine la Tg-Jiu să se apere şi să dea lovitura pe contraatac. Istoria nu e de partea balticilor însă. Şi căldura ar putea fi un inamic pentru ei. La Tallinn seara nu sunt mai mult de 15-16 grade pe când la Tg-Jiu chiar şi la ora meciului se anunţă 28 de grade.

Planul lui Kristal

Faţă de meciul din urmă cu 9 zile, Levadia l-a recuperat pe fundaşul Artjunin, răcit în tur. În rest echipa se anunţă aceeaşi ca la Tallinn, cu Smishko, Dmitrijev, Kulinits sau Antonov reveniţi după ce au fost odihniţi în campionat contra lanternei roşii, Kuressaare, 2-1. Planul balticilor e acelaşi ca în tur. Autobaza în apărare şi poate ceva la ciupeală pe contraatac. „Dacă ne deschideam puţin mai mult, lucrurile nu se terminau aşa. Am ales intenţionat această tactică şi, chiar dacă m-am aşteptat să atacăm de mai multe ori poarta, ne-am descurcat bine. Trebuia să ne apărăm ca să obţinem un rezultat bun pentru retur. În general, vom juca la fel, dar va trebui să ne îmbunătăţim jocul ofensiv. În tur am avut multe momente de nesiguranţă. Îi putem contracara doar dacă îi atacăm. Pentru asta ne trebuie curaj şi încredere”, a declarat Marko Kristal în GSP.

“Raportul de şuturi, 21 la 4 în favoarea românilor, m-a surprins. Pot spune că, individual, Pandurii are jucători mai buni, de clasă. Au ţinut mai mult mingea şi erau mult mai siguri pe ei. Va trebui să găsim o soluţie după meciul tur.”   Marko Kristal, antrenor Levadia Tallinn

În deplasări sunt “mieluşei” !

Spre deosebire de Pandurii, Levadia are o istorie de durată în cupele europene. Balticii au debutat în Cupa UEFA în 1999 într-o dublă tocmai contra Stelei (0-3 şi 1-4) şi de atunci au bifat 24 de meciuri în deplasare în Europa. Cifrele ne arată însă o Levadie blândă pe terenuri străine. Din 24 de meciuri, estonienii au câştigat doar 3, din care unul la „masa verde”, au remizat de 4 ori şi au pierdut nu mai puţin de 17 întâlniri! Ultimul eşec a fost chiar în turul precedent la semiprofesioniştii din Bala Town, 0-1. Ultima remiză a venit în 2009 la Cracovia, 1-1 cu Wisla, rezultat ce i-a calificat pe estonieni. Pentru precedenta victorie trebuie să ne întoarcem în timp până în 2007, 1-0 pe terenul macedonenilor de la Pobeda Prilep! „În deplasare în Ţara Galilor au avut date statistice foarte bune, o să vedem acum ce va fi. Acest optimism afişat la noi nu este foarte benefic. E bine să avem încredere în forţele noastre, dar ar fi bine să nu subestimăm adversarul, jocul de fotbal este unul aleator. Ar fi bine să nu ajungem la prelungiri, avem apoi deplasare la Ploieşti, apoi iar în deplasare în Europa dacă ne calificăm. Se acumulează oboseală, vrei nu vrei, nu e vorba că nu putem juca din 3 în 3 zile, dar este o oboseală în plus”, a concluzionat Pustai.

Se umple stadionul ?

Pandurii speră la un stadion plin diseară la practic singurul meci din Europa League care se poate juca la Tg-Jiu. Din turul următor gorjenii se vor muta pe Cluj Arena. Cu Braşovul nu au venit mai mult de 2 mii de fani, dar diseară e de aşteptat ca stadionul să fie aproape plin. Până ieri la prânz se vânduseră aproape jumătate din cele 7.000 de tichete puse în vânzare. Restul vor intra din nou la comercializare în această dimineaţă la ora 9 şi până cu 3 ore înainte de meci, ora 17. Tichetele costă între 15 lei la peluze şi 35 de lei la Tribuna Zero. Fanii vor putea pătrunde în stadion începând cu ora 18 şi vor putea cumpăra eşarfe speciale pentru acest meci, eşarfe inscripţionate pe jumătate cu Pandurii, pe jumătate cu Levadia Tallinn. „Ne dorim mai mulţi spectatori ca în prima etapă, este un meci important pentru noi, sperăm să vină lume mai multă. Cei care au venit sâmbătă sigur vor veni iar ceilalţi care nu au putut veni, vor veni la acest meci din cupele europene. Emoţii trebuie să fie la fiecare meci, acele emoţii pe care le am şi eu, şi jucătorii şi conducătorii. Important e ca jucătorii să treacă cât mai repede peste ele, să le transforme în ceva pozitiv”, crede Pustai.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: