S-au aventurat pe Transalpina deși drumul este încă închis

Câțiva turiști s-au aventurat pe Transalpina deși tronsonul de drum între Rânca și Obârșia Lotrului este încă închis pentru că drumarii nu au reușit să îndepărteze toată zăpada de pe carosabil. Mai multe motociclete și mașini au urcat pe Drumul Regelui cu toate că șoseaua este încă înzăpezită.

Dacă ar fi fost prinși de poliție, turiștii ar fi fost amendați și rămâneau fără permis. Nu este prima dată când turiștii ignoră restricțiile.

Potrivit Poliției, „circulaţia pe un sector de drum pe care accesul este interzis este contravenție și se sancționează cu amendă, de la 870 de lei, la 1160 de lei. În astfel de cazuri, polițiștii dispun și sancțiunea complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 60 de zile, conform O.U.G. 195/2002 Republicată, privind circulația pe drumurile publice”.

Transalpina este încă închisă circulației. Drumarii nu au finalizat deszăpezirea și nici nu au montat indicatoarele rutiere. Cel mai devreme, șoseaua ar putea fi redeschisă de luna viitoare. Autoritățile încă n-au făcut un anunț privind reluarea traficului pe cel mai înalt drum din țară. 

Galerie foto


Vizualizări: 3,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: