S-au împrumutat la bănci din toată ţara cu acte false

Administratorii a două societăţi comerciale din Gorj au găsit soluţia ideală de a face rost de bani mulţi într-un timp scurt. Cei doi au falsificat documente contabile, au mers cu actele la diferite instituţii de credit şi s-au împrumutat importante sume de bani pe care nu le-au mai înapoiat. Un păgubit din Alba Iulia a fost cel care i-a reclamat pe cei doi la Garda Financiară şi poliţie.

Cei doi au întocmit balanţe de verificare şi bilanţuri contabile cu date false care să-i ajute să obţină un credit de o valoare cât mai mare. Actele aveau ştampilă, semnătura contabilului şi antetul firmei pe care o administrau astfel că  reprezentanţilor unităţilor de credit le-a fost greu să-şi dea seama că au de-a face cu nişte escroci. „Pe numele celor doi s-a întocmit acte de sesizare penală pentru fals intelectual. Dosarele au fost înaintate organelor de cercetare penală  pentru continuarea cercetărilor”, a spus Florin Ninu, directorul coordonator adjunct al Gărzii Financiare Gorj. 

Comisarii Gărzii Financiare au aflat de afacerea necurată a celor doi în urma unei reclamaţii venite din partea unei persoane din Alba Iulia. „Administratorul unei instituţii financiare nebancare din Alba Iulia ne-a sesizat cu privire la neregulile comise de cei doi administratori gorjeni” , a precizat Florin Ninu. Cei doi gorjeni riscă să ajungă după gratii pentru comiterea infracţiunilor de fals în acte şi înşelăciune.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: