S-au răsturnat cu barca de rafting. Amplă operațiune de salvare!

O barcă în care se aflau mai multe persoane care făceau rafting s-a răsturnat sâmbătă pe Jiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj intervine la fața locului cu două echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, două ambarcațiuni, la fața locului mergând și două ambulanțe.

Apelul la 112 a fost făcut de o femeie aflată într-una dintre cele trei bărci cu turiști.

actualizare: Toate cele trei bărci, în care se aflau 20 de persoane, s-au răsturnat. Una dintre bărci, în care se aflau șapte persoane, nu a fost găsită. O persoană este resuscitată. Apa este foarte rece. Cinci persoane trebuie recuperate de pe versantul de dincolo de râu.

actualizare: Incidentul s-a petrecut la aproximativ 13 km de Petroșani, a transmis ISU Hunedoara. O persoană a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind resuscitată de către echipajele SMURD și SAJ. O altă victimă a fost transportată de către echipajul SAJ la spitalul din Petroșani, aflându-se în stare de hipotermie, iar restul de 19 persoane sunt evaluate medical. 

actualizare: Un bărbat, de 35 de ani, a murit. Și o tânără, de 33 de ani, a fost dusă la spitalul din Petroșani. 

"Pompierii salvatori gorjeni au fost solicitați să intervina după ce 3 bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat.

De la nivelul județului Gorj, la fața locului au fost alocate de urgență 1 autospecială de stingere, 

2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță.  

Având în vedere numărul persoanelor implicate, în sprijinul echipejelor locale au fost dislocate 1 barcă de salvare, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Hunedoara.

La acest moment, unul dintre ocupanți a fost declarat decedat (barbat 35 de ani), o altă persoană (femeie 33 de ani) a fost transportată la spital în stare hipotermică și alte 20 sunt în evaluare medicală. Misiunea de salvare este în dinamică", au transmis pompierii. 

Polițiștii gorjeni au anunțat că fac cercetări pentru ucidere din culpă. "La data de 2 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au fost sesizați, prin apelul 112, cu privire la faptul că, pe râul Jiu, s-ar fi răsturnat 3 bărci, cu mai multe persoane care făceau rafting.

Din primele date, una dintre victime a decedat, urmând ca echipa operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care s-a deplasat la fața locului, să efectueze cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă".

Galerie foto











Vizualizări: 3,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: