S-au uscat arbuștii de 400 de mii de lei care au fost plantați pe marginea drumului

Imagine dezolantă în localitatea Țânțăreni. Primăria a plantat, anul trecut, sute de arbuști ornamentali pe marginea drumului, dar oamenii nu s-au bucurat prea mult de peisaj. De două săptămâni, tuile s-au uscat una după alta și acum autoritățile caută soluții să rezolve problema. 

În jur de 600 de arbuști a cumpărat Primăria Țânțăreni, anul trecut. A cheltuit 400 de mii de lei, bani din bugetul local, ca să înfrumusețeze comuna. Tuile au fost plantate pe o parte și cealaltă a drumului național care traversează localitatea, dar minunea a ținut câteva luni. 

De curând, aproape toate s-au uscat. "Sunt plantați acești arbuști în toamna anului trecut. Sunt în jur de 600. La momentul actual, aproape 90% sunt uscați. Prin contract, avem garanţie la arbuşti. Am discutat şi cu constructorul şi se vor schimba fără niciun fel de problemă. Primăria Ţânţăreni nu va cheltui niciun leu din bugetul local pentru înlocuirea arbuştilor respectivi. Ne-am dorit să înfrumusețăm localitatea. Am întrebat mai mulți localnici. Oamenii au primit cu bucurie această inițiativă", a spus primarul din Țânțăreni, Robert Ciutureanu. 

Și, într-adevăr, oamenii s-au bucurat. "Era o frumusețe pe marginea drumului. O perdea verde cum vezi numai în străinătate. Acum e dezolant", a spus un localnic. "Toate erau verzi. Sunt plantate în toamnă. Acum am văzut că s-au uscat aproape toate. Au venit niște oameni. Au făcut tratamente, i-au stropit, îi mai udăm și noi. Nu-mi explic de la ce s-au uscat", a spus un alt localnic. 

Firma care a furnizat arbuștii a venit în comună sa ia probe de sol și ramuri uscate să le analizeze și să stabilească motivul pentru care tuile s-au uscat.

Galerie foto





Vizualizări: 3,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: