Să protestăm împotriva ieftinirii benzinei!

Tot primesc, de vreo câteva zile încoace, un mass idiot care mă îndeamnă să nu alimentez pe 18, 19 şi 20, ca să protestez astfel împotriva scumpirii benzinei. Limbajul folosit în acest îndemn este atât de greoi şi de agramat încât n-am ce să fac, trebuie să mă poziţionez de partea benzinăriilor, de data asta. Ştiu, iniţial m-a deranjat şi pe mine c-am dat 5,8 lei pe-un litru de aia de 99. Dar m-am răzgândit. Acum, aş vrea să fie litrul de benzină măcar 8 lei. Serios. Pârliţii cu Dacii şi ţăranii cu SUV oricum n-ar trebui să aibă voie să circule cu maşina. Gândiţi-vă, noi, ăştia cu maşini şi salarii normale, ne vom chinui puţin şi vom strânge cureaua (la rezervor), dar ăia pur şi simplu vor rămâne acasă. Aşa cum ar fi trebuit să se întâmple de prima dată. Nu-ţi permiţi să mergi cu maşina- Marş la troleu! Am trăit patru ani cu 1 milion pe săptămână, în Regie. Hai, maxim 1,5 milioane. Deci 6 milioane pe lună, şi mai primeam în plus bani de la ai mei pentru ”chiria” la cămin şi abonamentul de telefon. Deci să zic că, raportat la un om cu chirie, abonament şi familie de azi, ”câştigam” vreo 10-15 milioane pe lună. Bă, şi nici nu-mi trecea prin cap măcar să VISEZ la o maşină. Acum, toţi muiştii cu 15 milioane pe lună vor să-şi permită să meargă cu Matizul şi Megane-ul din 97. Ia mai mergeţi voi şi pe jos, că şi-aşa aveţi burtă!

Apoi sunt ăia cu maşini de neam prost. Motoare peste 2 litri. Eşti un ţăran care vrea să se simtă sus pe şosea şi să calce biciclişti în oraş, chiar dacă asta presupune un consum de 20 la sută în oraş- Şi se pare un compromis acceptabil- Ok, nici o problemă. Facem benzina 8 lei şi poţi să te dai cu SUV-ul prin trafic bară la bară cât vrei.

Să fie clar, şi pe mine mă deranjează mafia benzinarilor. Dar cu protestatarii cu SsangYong Rexton şi BMW Seria 5 din 2000 nu am cum să fiu vreodată de acord. Deci vă invit la sabotarea protestelor nesimţite. Toată lumea să facă plinul pe 18, 19 şi 20 ianuarie! Şi să mai umple şi o canistră pe lângă! Demonstraţi că aveţi spirit civic!

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: