Să vorbim despre lucruri serioase

Câteva titluri din Pandurul de ieri m-au şocat. O firmă privată, Hidroconstrucţia, trimite 600 de oameni în şomaj. Societatea este direct afectată de insolvenţa Hidroelectrica. Alte veşti sunt legate efectele cumplite ale caniculei: sate întregi fără apă, recolte pârjolite, preţuri la alimente în creştere. Apoi m-am uitat pe presa centrală şi am văzut, pentru a nu ştiu câta zi consecutiv, că leul atinge un nou minim istoric, că rata şomajului a crescut, că rectificarea din august va fi pe minus, că vor apărea noi taxe. Cea mai şocantă este cea privind plata CAS încă din prima zi de viaţă. Asta însemnă că un copil care are alocaţia de 42 de lei va plăti, din salariul părintelui, 37 de lei CAS. Îi mai rămâne bietului copil cât să ia un bilet la circ.

Din păcate, circul politic din ultimele săptămâni este mult prea gălăgios, şi spectaculos pe alocuri, astfel că ştirile cu adevărat îngrijorătoare nu îşi mai au locul pe prima pagină şi doar pe scurt în ştirile televiziunilor. Nu acuz pe nimeni că ar ţine cu actuala guvernare şi ascunde problemele sub preş, pur şi simplu perdeaua de fum este atât de densă încât, atunci când se va risipi, atunci când o să putem deschide ochii, vom constata că sărăcia este cu mult mai accentuată decât au lăsat-o guvernele Boc şi Ungureanu. Ne vom da seama că aşa zisa reîntregire a salariilor pentru bugetari s-a făcut pe seama diferenţei de curs valutar, că noi, ăştia din privat, nu am avut decât de pierdut, că toate ratele şi facturile care sunt raportate la euro sunt mult mai mari. Statisticile seci şi reci vor arăta putere de cumpărare mai mică, scăderea producţiei industriale şi agricole, creşterea şomajului, a inflaţiei şi aşa mai departe. Şi abia atunci ne vom întreba: suntem milioane de nebuni în ţara asta- Cum putem să ne uităm cum se duce totul de râpă- Poate că unii sunt în tabăra Băsescu, alţii în tabăra Ponta-Antonescu, alţii cred în a treia cale, alţii spun că nu au ei puterea de a influenţa lucrurile.

Suntem cu toţii victime în acest război surd pe bani şi pe putere. Un război în care atât tabăra Băsescu, cât şi tabăra Ponta-Antonescu, se folosesc fără pic de jenă de instituţiile statului. Unul ascultă telefoane, altul confiscă parlamentul, unul arestează, altul joacă tontoroiul pe monitorul oficial. Toţi se dau apărătorii poporului, dar toţi sunt vinovaţi de situaţia aproape fără ieşire în care ne-au adus. Poporul ar trebui să fie o singură tabără, care să le ceară la toţi trei şi nu numai să dispară din viaţa noastră. Probabil că românii nu vor merge pe 29 iulie la vot într-un număr suficient de mare, astfel că referendumul va fi invalidat. Gaşca lui Voiculescu nu merită să câştige o astfel de luptă mizerabilă, dar cred că şi Băsescu îşi dă seama că s-a săturat lumea de el. Cred că românii ar trebui să refuze să meargă la vot în duminica referendumului, dar îmi doresc ca Traian Băsescu să îşi depună mandatul cu 90 de zile înainte de alegerile parlamentare. Să avem în iarnă alegeri cumulate, parlamentare şi prezidenţiale, ca să avem cu toţii şansa unui nou început. Poate în anul de graţie 2012 românii vor alege oameni de bun simţ şi responsabili, oameni cu verticalitate, nu aceste păpuşi vorbitoare isterice pe care le vedem de dimineaţa până seara la televizor, recitând nişte cretinătăţi primite pe mail de la specialiştii în imagine ai partidelor. Aşa că mesajul meu este: Băsescu, Antonescu, Ponta, dacă aveţi o dâră de patriotism în voi, lăsaţi-ne!

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: