Saci de medicamente aruncate în pădure. Ce riscă farmacia!

Descoperire șocantă făcută joi dimineața într-o pădure din apropiere de dealul Bujorăscu, pe raza comunei Ciuperceni. Sute de kilograme de medicamente, provenite probabil de la o farmacie, au fost aruncate într-o zonă izolată, pe malul unui pârâu. Sunt deja indicii cu privire la farmacia de la care provin medicamentele, aceasta riscând o amendă de 100.000 de lei.

Inventarul medicamentelor a fost făcut pe parcursul întregii zile de polițiști și comisari ai Gărzii de Mediu Gorj, la fața locului venind și ofițeri antidrog, prin pădure zăcând la liber și medicamente care sunt precursori ai drogurilor. ”Depozitul” de medicamente se afla la circa doi kilometri din lateralul drumului național ce trece prin comuna amintită, medicamentele aruncate ocupând o suprafață de circa 100 de metri pătrați. Interesant este că unele dintre cutiile cu medicamente erau ambalate în pungi de plastic pe care era imprimată sigla unui lanț de farmacii din Târgu Jiu, farmacii controlate de o familie de medici care au oricum alte probleme penale în justiție.

„La cum arată nu par să fi fost aruncate recent, dar se poate aprecia că sunt aici de câteva luni. Avem deja primele indicii cu privire la societatea care se face vinovată pentru situația aceasta. Ce pot să vă spun este că, după o analiză atentă, vom lua cele mai drastice măsuri cu firma în cauză. Există și o categorie de medicamente care sunt precursori ai drogurilor, rămâne ca organele de poliție să identifice și să inventarieze aceste medicamente și să dispună pe linia lor de competență măsurile legale”, a menționat șeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda.

Comisarii vor face analize inclusiv la probele de apă prelevate de la pârâul ce trece prin zonă și pe malul căruia au fost aruncate medicamentele. Dacă Garda de Mediu va identifica farmacia care și-a abandonat marfa printre copacii din pădure, amenda aplicată va fi cea maximă, de 100.000 de lei, la aceasta adăugându-se și dosarul penal întocmit de polițiști, cercetările acestora fiind influențate de analizele de laborator ale medicamentelor strânse din „natură”.

Galerie foto


Vizualizări: 4,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: