Sala teatrului din Târgu Jiu, închisă opt luni. Stagiunea este compromisă

Semnal de alarmă tras de Iani Gârbaciu, consultantul artistic al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, care arată, într-o postare pe pagina sa de Facebook că sala de spectacole va fi închisă timp de opt luni, ceea ce înseamnă că anul în care instituția de cultură marchează 30 de ani de existență este compromis.

Mai mult decât atât, și Festivalul de teatru „Elvira Godeanu“ este sub semnul întrebării sau se va desfășura sub o alltă formă.

Actorii teatrului din Târgu Jiu au ajuns să joace pe scenele altor teatre din România. Astfel, piesa „Spectacolul Pietrelor“ a avut premiera sâmbătă, 18 martie, la sala mică a Teatrului Național din Târgu Mureș, iar duminică la sala mică a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

„Singurătatea Pietrelor“, de Flavius Lucăcel, regia Gelu Badea - cea mai nouă producție a Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" Targu Jiu - ajunge în premieră la public astăzi și mâine, la teatrele naționale din Târgu Mureș și Craiova!

Aș fi vrut să vă scriu și despre ziua în care veți putea urmări spectacolul în sala teatrului nostru, însă, din nefericire, nu e înaintată o dată oficială pentru redeschidere și nici nu s-a făcut vreun demers pentru acest moment atât de necesar la aniversarea celor 30 de ani de teatru în orașul de pe Jiu…

… deși, se pare că în consiliul de administrație al teatrului, termenul stabilit pentru efectuarea lucrărilor la sala de spectacol a Teatrul Dramatic Elvira Godeanu este de 8 luni. Opt luni! Trist, tare trist… Și nemeritat! Pentru actori, pentru angajați, pentru spectatori, pentru comunitate…”, a transmis Iani Gârbaciu.

Vizualizări: 2,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: