A început împădurirea Gorjului. Câți bani alocă în acest an Direcția Silvică Gorj.

Se anunță ample acțiuni de plantări de arbori în perioada următoare în diferite zone din Gorj.  S-a dat startul la ”Luna plantări de arbori” care se va desfășura și în județul nostru până pe data de 15 aprilie. Nu mai puțini de 200.000 de puieți vor fi plantați anul acesta în păduri, dar  va fi activitate și în pepinierele Direcției Silvice Gorj.

În data de 15 martie s-a deschis oficial sezonul plantărilor cu o primă acțiune desfășurată pe raza Ocolului Silvic Târgu-Jiu unde s-au efectuat lucrări de împădurire și completare, folosindu-se 1.000 de puieți de gorun și paltin de munte.

”Direcția Silvică Gorj va efectua ample acțiuni de împădurire în Gorj, ocazie  cu care se vor planta peste 200.000 de puieți de gorun, stejar, fag, paltin de munte, plop, salcâm și frasin. Suprafețele alese pentru împădurire s-au stabilit în baza evaluărilor anuale, acolo unde sunt zone care necesită împăduriri, completări sau refacerea zonelor după calamități naturale. Pentru anul 2023 în cadrul programului de regenerare naturală avem prinse 120 de hectare, prin regenerare artificială, adică împădurire, 20 de hectare, trebuie să facem completări pe 19 hectare și avem de refăcut 11 hectare de pădure afectată de calamități”, a declarat directorul Direcției Silvice Gorj, Ovidiu Cârstoc.

Pentru anul acesta Direcția Silvică Gorj are un buget aprobat de 2.466.000 de lei pentru acțiuni în păduri dar și în pepiniere. ”În această campanie de primăvară ne ocupăm și de culturile din pepinierele direcției. Vor și plantați 244.000 de puieți de molid pe o suprafață de 30 de ari și o să plantam semințe și în solarii pe o suprafață de 28 de ari, care vor ajunge apoi în pepiniere. Bugetul aprobat peste anul acesta este de 2.466.000 de lei pentru activități de împădurire dar și pentru pepiniere și solari”, a mai spus Ovidiu Cârstoc.

În data de 21 martie este organizată o amplă acțiune de plantare în Dealul Târgului la care vor participa reprezentați ai Direcției Silvice, Gărzii Forestiere, Prefectură, Ocolul Silvic Târgu-Jiu, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, Primăria Târgu-Jiu precum și elevi de la două unități de învățământ din municipiul Târgu-Jiu.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: